marți, 19 aprilie 2011

Vinete pane cu branza de capra



Va doresc Paste fericit alaturi de cei dragi si sa ne vedem cu bine si cu mai mult timp de emisie :) in lunile care vin! Zeci de retete stau in joc de glenza in dosarele din calculator, sa speram ca le pot slobozi cat de curand.

Ador vinetele sub orice forma si reteta de azi este un test reusit. Am testat gustul vinetelor pane la cuptor ca varianta mult mai sanatoasa a vinetelor prajite in tigaie.
Am curatat vanata, am taiat-o felii, am tavalit feliile prin faina (am pus feliile intr-o punga ziploc, am adaugat 3 linguri de faina si-am scuturat bine. In felul acesta pudram delicat feliile de vanata cu faina), apoi le-am trecut prin ou batut (sarat si piperat dupa gust), apoi prin pezmet si le-am copt la 375F (190C) pe-o tava asternuta cu hartie de pergament, 20 de minute pe-o parte, 20 pe cealalta. In ultimele 10 minute am pus si cate-o bucatica de branza de capra (minunat mai stie sa se comporte in caldura cuptorului).

Am servit rondelele pane caldute.
Verdict: exterior crocant, interior moale= o nebunie!
Sa le mananc ca pe seminte si mai multe nu...



2 comentarii:

Nimphetamin spunea...

Arata delicios, imi ploua in gura! Si eu sunt in clubul Vanata :)) Musai sa incerc reteta, mai ales ca e cat de cat dietetica ;)

Andreea spunea...

Nimphette, sa folosesti un pezmet fin. In rest, clar nu merita prajit daca se poate face si asa.

Trimiteți un comentariu