vineri, 1 iulie 2011

Macaron cu zmeura si crema de vanilie


Despre macaron se pot scrie si citi foarte multe, eu am activat pe ambele fronturi cu brio :)), insa concluzia general aplicabila este cumplit de simpla: succesul macaronilor e ascuns in consistenta amestecului final. Pentru aceeasi cantitate de albusuri am vazut cantitati foarte variate de zahar pudra+ migdale pudra si totusi macaronii erau la fel de frumosi in toate cazurile. Am sa exemplific cu imaginile sa va las sa prindeti metoda cat mai clar si-apoi nu va ramane decat sa va incumetati la a-i incerca.

Am folosit reteta de baza, colorant rosu lichid (musai sa gasesc colorant pudra... isi pastreaza culoarea mult mai bine dupa copt) si-am facut macaronii ceva mai mari. I-am lasat la uscat vreo ora, apoi i-am copt dupa metoda din reteta de baza.  Crema de vanilie este crema patisier de la reteta de  choux a la creme, doar ca am injumatatit cantitatile.

 'Cireasa' de pe tort macaroni a fost zmeura care a unit toate aromele intr-un mod fericit si le-a dat un parfum varatic inconfundabil.



De la albusurile spuma colorate vedeti trecerea la consistenta care trebuie.
Se amesteca ceva mai viguros decat la un pandispan, dar totusi nu ca la o crema spumoasa si nu intr-atat incat sa transpire grinda :)





Macaronii au un mic mot initial ( cel putin in cazul meu) mot care se reduce ori chiar dispare dupa cateva minute.









Sunt mai buni la cateva ore dupa ce i-am montat.



Un castronel de zmeura in plus nu deranjeaza pe nimeni.

12 comentarii:

bucatariadenysei spunea...

cred ca sunt suuuper delicioase
pozele sunt suuuper

Boabe de Cafea spunea...

Ioi, ioi...cine m-a pus?
Mi se face rau de pofta! Arata grozav! Ai facut si niste fotografii de zici ca-s pentru revista.

sarah spunea...

superbi!am vazut reteta pe un blog,nu mai stiu pe care dar mi s-a parut complicata .totusi m-as incumeta sa ii incerc in conditiile in care as gasi zmeura.arata atat de bine.seara fain iti doresc

Miha spunea...

Tu faci sa para atat de usor de facut acesti macaroni... :))

Super poze! :*

gaby_d spunea...

Ce frumusei sunt.I-am incercat si eu dar nu mi-au iesit. Bine..inlocuisem faina de migdale cu una de alune, se prea poate si asta sa fi fost cauza, nu stiu.
Arata tare frumos.

pansy spunea...

vad ca te-ai specializat deja in macaronsi!ce aratosi sunt ! premii virtuale care sper sa-ti placa te asteapta la mine pe blog,sa le cuegi daca ii plac !

Dulcegarii culinare spunea...

Cred ca-mi iau concediu !! nu mai tin pasul cu voi !! ori imi pun ochelari de soare.. E un vis aici.. culori ce poti sa le atingi, arome pe care le simt de la distanta... o minunatie de macarons.. Pupici

Din bucataria mea spunea...

Bunatati aromate!...Arata superb! Eu ma gandesc de ceva vreme sa le fac pe cele cu ciocolata...Pupici!

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

trebuie iar sa exclam "vai, cum arata!" pentru ca ai facut aici opera de arta, nu alta! superb!

Andreea spunea...

Va multumesc tare frumos pentru vizita! Va pup!

Gaby, variatii n-am incercat pt ca m-am luptat mult :) pana am reusit sa-i fac (@Miha, am practicat de-a transpirat grinda :)) .

Nu stiu daca pudra de alune se comporta la fel ca aceea de migdale chiar daca textura li se aseamana. Teoretic merge, practic insa... macaronii sunt foarte sensibili.

Cu gramajul din reteta mea si textura compozitiei descrisa si aici, ies impecabil. Nu-i nevoie de meringue italian si alte manevre complicate. :)

Andreea spunea...

Deliciosi acesti macaroni!

Maya spunea...

Mmmmm ce bine arata!Superba combinatia!

Trimiteți un comentariu