joi, 19 februarie 2009

Grisine



400g faina alba; 200ml lapte, 100ml apa, o lingurita de sare, 4 linguri ulei de masline, 20 g drojdie, 1 lingurita de zahar

- zaharul + drojdia si putin din laptele incalzit se pun la crescut
- faina si sarea se amesteca si cand drojdia a dospit o adaugam peste ingrediente uscate
- completam cu lichid (pastrand totusi putin lapte) si adaugam si uleiul pana obtinem un aluat elastic insa mai degraba vartos decat moale (ca acela pt cozonac)
- se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul
- se intind grisine de 0 .5 cm grosime si se mai lasa 15 minute la crescut, aliniate frumos in tava unsa in prealabil cu unt/ulei (de data asta n-am pus hartie de copt insa e ok oricum)
- se ung cu lapte si se dau la cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc frumos
- nu le extra-rumeniti pt ca se intaresc prea tare

eu le-am facut din faina integrala insa as injumatati cantitatea daca nu am musafiri pt ca ies totusi prea multe si fermecatoare sint calde, pe urma .... ordinary :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu