luni, 13 decembrie 2010

Bezele



Ce bezele vesele si-n ton cu sarbatoarea Craciunului.
Ideea de decorare a bezelelor, izvoreste de la pe site-ul Marthei Stewart cantitatea de ingrediente nu coincide

La un albus de marime medie se pun 50g zahar, la un albus extralarge se pun 60g zahar.
Un truc foarte fain l-am gasit pe un forum (nu-mi amintesc care) si era raspandit de Leila de pe blogul Bucatareselor vesele.
Trucul: zaharul se pune fierbinte in albusuri! Ori il incalziti la cuptor ori la cuptorul cu microunde.

Metoda: albusurile se bat spuma, sa fie alba, dar moale, abia apoi se adauga zaharul infierbantat intr-atat incat sa putem tine mana pe el (aici e nota mea pt ca trucul initial se poate sa spuna altfel). Se bat in continuare la viteza maxima a mixerului, cca 4 minute, pana obtinem un amestec lucios si foarte intarit. Zaharul cald actioneaza asupra albusului cam in acelasi mod in care s-ar comporta albusul batut cu zahar, peste o baie de aburi (metoda prepararii unui meringue italian). Procedeul este extrem de simplu.

Am pus si-un strop de esenta de portocale in albusuri sa le dau un pic de aroma sarbatoreasca. :)



Dungutele de culoare de pe bezea se obtin trasand cu o pensula 3 dungi de colorant rosu, gel, in interiorul poche-ului. Va recomand unul ceva mai larg, al meu e micut si stramtut si n-am avut suficient loc de manevra, sa plasez frumos albusurile in poche in asa fel incat dungile sa se formeze disciplinat.
Poche-ul poate avea interiorul din plastic, insa, cum spuneam, sa fie ceva mai larg, iar varful sa fie in forma de stea.



Se pun 2-3 linguri de albus dintr-o data nu mai mult si daca e cazul, se reimprospateaza dungutele colorate.

Pe o tava asternuta cu hartie de pergament se pun bezele la distanta egala si se dau la cuptorul incins la 175F (79C... cu alte cuvinte, cea mai mica temperatura a cuptorului) pentru 90-120 minute. Usa sa fie inchisa. Se usuca perfect, raman albe si isi pastreaza forma fara probleme.
(aici am facut bezele dintr-un singur albus)






Le puteti apoi lipi cu ciocolata ori le puteti glazura baza cu ciocolata. Sunt foarte festive si simpatice :)




o alta serie

10 comentarii:

mirela spunea...

Foarte frumoase,felicitari!!!

alison spunea...

foarte frumoase "tuguiatele"rosii,festive foc!

Lia spunea...

Cele mai simpatice bezele pa care le-am vazut in viata mea.:)

Miha spunea...

Ce dragute sunt! :)

Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei spunea...

Buna Andreea!
Draga mea, esti tocmai pe unda gustului meu si a familiei mele :-)
Si aceasta reteta si metoda de preparare care este "geniala" este bine venita.Din pacate am incheiat cu preparatul fursecurilor pentru Craciun, dar cu siguranta se va gasi si alt preilej...
Reteta si foto o sa-le iau cu mine si cu la mmentul oportun o sa revin si cu laudele.

Pina atunci iti multumesc foarte mult pentru reteta , foto si pretioasele info..!!!

Iti doresc tie si familiei tale,ca sarbatoarea de Caciun sa va aduca multa sanatate, fericire, caldura in inimi si intelepciune!!!
Cu deosebita prietenie
Laura S.

Andreea spunea...

Mirela, Alison, Lia, Miha ma bucur ca v-au placut fistichiile tuguiate :)

Laura merci mult pt gandurile bune. Va doresc si eu un Craciun cu pace-n suflete si-un an nou minunat. :)

Liana10 spunea...

Sa le mananci cu ochii, nu alta ;-)

Andreea spunea...

:)

retete- ina spunea...

super,voi incerca si reteta de la tine,sper sa-mi iasa si mie odata,ca-mi plac mult,multumesc pentru reteta

Andreea spunea...

Ies sigur cu cantitatile astea. O saptamana buna!

Trimiteți un comentariu