miercuri, 9 februarie 2011

Pasta de praline



Pasta aceasta este doar un ingredient intr-o alta reteta (nu ca n-ar fi usor de consumat si asa). O putem adauga in diverse creme, in trufe de ciocolata, in torturi etc este o nebunie. O sa revin cu sugestiile.

Ingrediente:
240g migdale necojite (sau 120g arahide si 120g migdale necojite)+ 160g zahar + 15g apa



- se pune zaharul intr-o tigaie incapatoare, se adauga apa si se lasa sa dea totul in clocot.
- cand zaharul ajunge la 121C sau e plic de basicute se adauga migdalele (si arahidele dupa caz) dintr-o data si se amesteca bine, in asa fel incat migdalele (si arahidele) sa fie imbracate in zahar, care fi nisipos intr-o prima faza, apoi se va topi si carameliza.
- se amesteca incontinuu pana ce zaharul e caramelizat.

- se toarna amestecul pe o foaie de silicon sau pe o tava unsa cu putin ulei.
- cand s-a intarit amestecul, se rupe in bucati care se pun in robotul de bucatarie
* puteti pastra cateva bucati de migdale ori arahide si le puteti folosi la ornarea torturilor sau le puteti manca ca atare (sunt ingrozitor de bune!!!)

- se incepe macinarea bucatilor de praline prin pulsare

- dupa cateva secunde amestecul arata asa

- dupa vreun minut asa

si tot asa



pana obtinem o pasta absolut divina.


Sursa, acelasi Bernard cu retete speciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu