duminică, 8 februarie 2009

Prajitura cu ness/cacao




8 oua, 150g zahar, 60-75g nuca macinata; 400 g smantana; 300g unt sau margarina, 6 linguri ness si iar 250g zahar.

Albusurile se bat cu 150g zahar, se adauga nuca. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei tapetata cu hartie si ea unsa bine. Se coace la foc mic.
Intr-o tava de aceeasi dimensiune cu cea n care coaceti albusul se pune un celofan pe care se va rasturna blatul cand s-a copt.

Crema: 8 galbenusuri se freaca cu 250g zahar, si cu 400 g smanatna se pun pe foc sa fiarba cam 10 minute pana se face ca o gelatina, apoi o lasam sa se raceasca binisor.
Separat intr-un castron se freaca untul apoi se adauga cele 6 ling de ness. Se pune cate o lingura din aceasta compozitie in cea cu smantna si se amesteca pana se face ca frisca. Se rastoarna peste blatul de bezea si se da la frigider pana a 2-a zi. Inainte de-a o taia se rade ciocolata.

Am variat-o si cu mascarpone in loc de smantana, mi-a placut mai mult. Ness-ul se poate inlocui cu cacao. (fotografia e de la varianta modificata deci mascarpone + cacao )

4 comentarii:

Edith spunea...

Super prajitura! :) Cred ca e tare buna.

Andreea spunea...

Servus Edith,
sint foarte noua in universul blogurilor si chiar ma intrebam daca ma ''vede'' cineva, azi absolut din greseala am observat comentariile.

Este foarte buna dupa unii, altora reteta originala poate nu le place insa cu mascaporne si ness/cacao este cu adevarat speciala. Mersi pt cometariu :)

andra spunea...

Salut,
Smantana a fost lichida pt frisca sau din cea fermentata?
Mersi

Andreea spunea...

salut andra,
nu este frisca este smantana pt ciorbe, insa variantia pe care noi o preferam este cu mascarpone. :)

Trimiteți un comentariu