sâmbătă, 17 aprilie 2010

Muschiulet de porc in crusta de arahide


Delicioasa combinatie si desi cam incep sa ma repet :) hai sa mai spun odata: foarte simplu de facut.

Ingrediente:
1 muschiulet de porc de aproximativ 500g (eu am dublat cantitatile dupa cum vedeti :)), 2 lingurite de mustar de Dijon, 2 linguri de unt de arahide varianta crocanta (contine bucatele de arahide), o jumatate de lingurita de sare, la fel si piper, 75g grame de arahide tocate grosier si 2-3 linguri de ulei (am pus de seminte de struguri).
3 codite de ceapa ceapa verde tocate marunt pt garnisire.

- se incinge cuptorul la 400F
- mustarul si untul de arahide se ametsca intr-un castronel
- se sareaza si pipereaza muschiuletul si se prajeste in cele cateva linguri de ulei, la temperatura medie-mare pana se rumenesc frumos
- se unge muschiul cu amestecul cu mustar, apoi se tavaleste prin arahidele tocate si se pune in tava speciala pt fripturi (cea in care carnea sta pe un gratar, iar gratarul sta in tava :)) )
- se toarna o cana cu apa in tava si se da totul la cuptor pt aproximativ 40 de minute sau pana temperatura interioara a carnii este de 160F (71C)
- se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca minim 15 minute, acoperit cu folie de aluminiu, de-abia dupa aceea se taie in felii
- se presara cu coditele de ceapa verde si se serveste langa garnitura preferata (la noi a fost o salata mesclun)

2 comentarii:

Nimphetamin spunea...

Dupa ce am citit retetele tale de fripturi, m-am decis pt. asta. Pentru ca n-am rabdare pana maine sa fac marinada :D
Acum caut o garnitura usoara ;)

Andreea spunea...

E foarte misto friptura si modul de coacere e general valabil la muschiulet. Cu o salata din amestec de foi tinere merge la fix.

Trimiteți un comentariu