duminică, 25 aprilie 2010

Somon afumat si salsa de avocado pe chipsuri de cartof



Ce combinatie minunata!

Ingrediente (cantitatile sunt in functie de numarul de meseni)
1-2 cartofi, spalati bine-bine si taiati cu mandolina in felii de 3 mm grosime, cel mult. Cateva linguri de ulei de samburi de struguri, felii de somon afumat, 1 avocado (vedeti mai jos cum
se curata un avocado), zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper, un strop de zahar (cat luati in buricul degetelor), 2-3 linguri de smantana


- se incinge cuptorul la 400F (200C) si se asterne cu hartie de pergament o tava mare
- uleiul se toarna peste feliile de cartofi si frecam usor cu ulei fiecare felie de cartof, sa fie atinse ca o boare de ulei
- se pun frumos feliutele pe tava si se da cu totul la cuptor, aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc cartofii (pe la minutul 15 i-am intors)
- se scot pe hartie absorbanta


Taina: ii puteti inlocui si cu crackersii preferati



Cum se curata un avocado?

- un avocado copt este o idee moale la pipait, deci carne ferma insa se simte ca-i copt (cam ca o caisa ori piersica, sesizati diferenta cand un fruct e copt sau nu)
- se taie pe lungime in 2 de jur imprejur si apucand cu mainile de cate o jumate o rasucim pe una spre noi, pe una in sens opus
- samburele ramane intr-una dintre jumatati si cu ajutorul unui cutit, il lovim scurt, il infigem in sambure cu alte cuvinte si saltam fara efort samburele
- coaja la un avocado copt se ia foarte usor, strecuram un degetel intre coaja si pulpa si dezbracam pur si simplu fructul de coaja
- imaginile sunt poate mai clare



Pentru salsa, taiem avocado in cubulete mici, ceapa o tocam
marunt si amestecam cu condimentele si zeama de lamaie.
Pe fiecare chip de cartof se pune o bucatica de somon afumat, o lingurita
de salsa si un mot mic de smantana. Delicios! Cartoful e crocant,
restul de arome se imbina minunat ... pe scurt, o bunatate. :)


8 comentarii:

Mihaela spunea...

SUPER! Yummy! imi place cum ai facut, voi face si eu !

yafa spunea...

arata excelent si prezentarea "Chapeau bas", retinut si adoptat in circumstante necesare....;)Pupicei

Andreea T spunea...

Mihaela, a fost o supriza tare placuta si pt mine. Merci frumos pt vizita :)

Andreea T spunea...

:) Yafa, prezentarea ca prezentarea (merci frumos) dar guuuustul :) e ceva asa ...
Te pup.

Zazuza spunea...

woooooooooooow!!

Zazuza spunea...

adica ma scuzi, dar nu mai am ce sa zic! ce idee! minunat!

Andreea T spunea...

Cu alte cuvinte: musai de incercat! :)

alison spunea...

daca e cu avocado,musai e super,am facut o pasiune pt. fructul asta magic!

Trimiteți un comentariu