miercuri, 21 iulie 2010

Butterscotch cupcakes



Am cam fugit de desertul acesta nord american, ''Muffine cu glazura? Neeah'' ma gandeam. :)

Glazurile, prin cafenelele de aici , sunt de regula gretos de dulci, deci dubla anihilare a interesului meu. :)
Toate acestea pana am vazut la TV dragalaseniile de azi. Un aluat pufos umplut cu o crema-sirop delicioasa, glazurat cu o crema a carei dulceata o puteti controla.

Foarte simplu de facut, iar rezultatul este categoric o surpriza placuta.

Muffinele

1 3/4 cupe faina + 1 lingurita praf de copt + 1 vf cutit sare+ 170g unt+ 1 cup zahar+ 1.5 lingurite extract de vanilie+ 3 oua+ 1/2 cup lapte

- Se incalzeste cuptorul la 375F (350F ori 180C la majoritatea cuptoarelor). Se pregateste o tava pt 12 muffine
- Intr-un bol se amesteca spuma untul cu zaharul, vanilia si sarea (folositi un mixer).
- Se adauga ouale pe rand, apoi cu mixerul pe viteza mica, se adauga alternand laptele si faina si se amesteca pana se otbine un aluat fin.
- Se imparte aluatul in formele pt muffin. Se umplu doar 3/4 din forma, nu vrem muffina foarte varfuita.
- Se coace aproximativ 25 minute sau pana cand scobitoarea cu care intepam muffina in mijloc iese perfect curata.
- Se scot pe gratar si se lasa la racit.

Umplutura

1/2 cup zahar brun+ 2 linguri apa+ 2 linguri de whisky+ 1/4 cup frisca fierbinte+ 2 linguri de unt sarat (sau un vf cutit sare daca untul e nesarat)

- Se pune la topit intr-o cratita, pe foc mediu, zaharul si apa. Se da in clocot si se fierbe pt 2 minute. Se da deoparte si se adauga wisky-ul, frisca si untul. Se amesteca pana se impreietensc toate ingredientele. Se tranfera intr-un castron si se lasa deoparet pana s-a racit complet

Glazura

1/2 cup unt nesarat + 1 cup zahar pudra+ 1/2 lingurita de extract de vanilie+ 3 linguri de frisca fierbinte

- Intr-un castron se amesteca bine untul, zaharul si vanilia pana se obtine un amestec pufos, se adauga si frisca fierbinte si se bate pana compozitia este f fina. Se lasa deoparte pana se racoreste complet.

Asamblare

Cu o ligurita scobiti in muffine fara a trece pe partea cealalta. Fiecare buzunar se umple cu crema cu whisky apoi se orneaza cu glazura in functie de ce va sopteste inspiratia :)


6 comentarii:

Lira spunea...

Andreea ce fain arata!! Asa cum spui, si eu m-am ferit de multe ori de glazura multa pentru ca mi se parea ca este mult prea gretoasa. Chiar aam pus la mine pe blog un articol cu decorarea brioselor care de fain, sun foarte faine, dar nu stiu daca nu sunt gretoase la cata crema e pe ele. Poate ca ar trebui sa incerc glaazura ta :)

Unknown spunea...

eu am o forma de briose care le face direct cu gaura in centru si arata foarte haios, tocmai am testat-o zilele trecute, dar trebuie sa incerc si crema ta, pare foarte buna.

Andreea spunea...

Servus Lira, daca nu faci glazura extrem de dulce e ok (muffina nu-i asa de dulce si impreuna se balanseaza)

Kadiavsdutzu, crema e un classic de-acum :) si intr-adevar e tare faina.

Lia spunea...

Foarte suculente si tentante briosele tale.
Am si eu niste hartiute de briose
fix ca ale tale.
Trebuie sa le pun a treaba.

Boabe de Cafea spunea...

Ce bine arata! Ma tenteaza si pe mine. Cred ca si sotului ii va placea ideea.

Andreea spunea...

Lia, de la Ikea? :)

Boabe de cafea, sunt faine, merita incercate o data si-apoi vedeti voi daca reteta e de pastrat sau de uitat :)

Trimiteți un comentariu