sâmbătă, 12 februarie 2011

Trufe de ciocolata cu pasta de praline



300g ciocolata amaruie+ 150ml frisca+ 75g unt moale+ 1-2 linguri amaretto+ 2-3 linguri pasta de praline

- ciocolata si frisca, se topesc fie in bain-marie fie la cuptorul cu microunde (20 de secunde apoi amestecam, alte 20, iar amestecam si tot asa pana se topeste frumos ciocolata. Obligatoriu sa topiti ciocolata cu pasi mici, alfel se poarte arde si tot amestecul sfarseste in gunoi)
- in amestecul cald se adauga untul si pasta de praline pana se obtine un amestec onctuos
-se da la congelator 10 minute, se amesteca, alte 10 minute la congelator, iar se amesteca
- cand compozitia s-a intarit suficient de tare incat s-o putem modela, se pot forma trufele, care apoi se tavalesc prin cacao pudra
- ultimul pas: le degustam in aceeasi zi pe toate :O sau ne intindem cu indeletnicirea asta faina, pe mai multe zile.









3 comentarii:

Boabe de Cafea spunea...

Vai, Andreea, ce frumoase sunt! Cred ca-s minunate la gust. :)
Am sa fac si eu in curand-am o reteta tare interesanta si mi-am cumparat aproape tot ce am nevoie.

Andreea spunea...

Sunt delicioase! :)
Stau alerta pt varianta ta :)

dana spunea...

felicitari!

Trimiteți un comentariu