sâmbătă, 12 martie 2011

Tarta cu mere caramelizate si frisca



Am prins ideea de la Giada pe foodnetwork.
Asa o dragutenie de desert super rapid, mai rar!

Ne trebuie aluat de tarta rulat (Pillsburry in cazul meu si ce scurtatura fericita sau o reteta ca aici - jumatate din cantitate) 4-5 mere (un soi acrisor) curatate de coaja si cotor si taiate in 4, cca 100g zahar tos si 1 lingurita de scortisoara pudra.

Pt servit: 150ml frisca batuta spuma si indulcita cu o lingura de zahar pudra

Cum se procedeaza:
- se incinge cuptorul la 400F(204C), gratarul cuptorului sa fie pe 'etajul' din mijloc
- aluatul de tarta se intinde f subtire (cel de la Pillsburry e gata intins :D)
si cu un cerc de 8cm diametru se taie 8 cercuri
- se inteapa bine fiecare cerc de aluat (nu le vrem deloc umflate) si se coc la aceeasi temperatura pana s-au rumenit delicat, 8-10 minute
- se lasa la racit pe un gratar, 10 minute timp in care dam merele la cuptor



- zaharul si scortisoara se amesteca intr-un bol, apoi in amestecul acesta se tavaleste bine fiecare sfert de mar si se aseaza, intr-un singur strat, pe o tava asternuta cu hartie de pergament sau silipat
- se coc 10-12 minute (supravegheati totusi coacerea, sa nu se arda) pana s-au colorat frumos
- se lasa deoparte cateva minute
Taina: eu le-am taiat cum spune Giada in reteta (deci felii mai subtirele) si am constatat ca merele s-ar fi comportat mai frumos daca erau feliate mai gros







Cum se asambleaza: pe fiecare biscuite se pun 4 sferturi caramelizate si-un mot generos de frisca, apoi se imprietenesc biscuitii 2 cate 2 ca in imagine si daca doriti pudrati ultimul mot de frisca cu o adiere de scortisoara.

O bunatate!

11 comentarii:

alison spunea...

mmm,ce gustarica dulce si aromata!

Andreea spunea...

:)
ce incantata sunt cand nimeresc cate-o reteta ridicol de simpla si ridicol de faina :) ... sunt f placut suprinsa de combinatie.

Ellie spunea...

Andreea, Wow, what a neat idea! I've seen it done with puff pastry discs, but I like the pie dough variation. I would love to try it one of these days:).
Thank you for the recipe!
Have a great day!~Ellie

Carmen spunea...

Mmmm ce bunaaaa!!!(iti dai seama ca am inghitit serios citind cum se face!!!)
Am niste premii pentru tine!
Iti doresc o saptamina frumoasa!xxx

Andreea spunea...

Hi Ellie,
this one is a keeper. :)
Have a great evening!

Merci mult Carmen pt premiu.
Sa ai o super saptamana! :)

Ancuta spunea...

Un premiu te asteapta la mine pe blog. Pupici!

Ana Maria Ciolacu spunea...

Ahhh, ce bine arata !! Si ce comnbinatie usoara si delicioaaaasaaa ! Great job ! :) Pupicei !

Zazuza spunea...

superb, rapid si clar delicios cu asa ingrediente!

Andreea spunea...

Ancuta, Ana, Zazuza va multumesc frumos pt vizita :)

Iden spunea...

Andreea, îmi place foarte mult blog-ul dvs..
Puteţi pune aici traducător, cu atât mai bine pentru a citi retetele tale.
Mulţumesc.

Andreea spunea...

Hi Iden, thanks for stopping by. I'll do my best to add a translator on the main page. Have a great day!

Trimiteți un comentariu