vineri, 13 mai 2011
Clatite cu sunca, ricotta si sparanghel
Postarea aceasta reprezinta reteta pe care o propun ca raspuns la provocarea lansata de Alina autoarea blogului Explora cuisine. Provocarile traverseaza bloguri de pe toate continentele, aducand la lumina o multime de retete fabuloase. Ingredientele propuse pt luna mai sunt sparanghelul si dulcele de leche. Pentru al 2-lea ingredient o sa-mi ascut cutitele :) sa postez ceva pana se incheie luna.
Izvorul provocarilor ce poarta numele Dulce Romanie, este Mihaela, iar blogul ei savuros, il puteti rasfoi aici
Sparanghelul curatat ca aici, se fierbe pentru 3 minute in apa sarata, apoi se transfera intr-ul bol cu apa foarte rece pt a-i opri fierberea, a-i pastra nuanta superba de verde smarald, dar mai ales pt a lasa 'muscatura' usor crocanta.
Pentru 6 clatite (mai putin aromele) avem nevoie de 6 felii de sunca, 500g branza ricotta amestecata cu 3-4 linguri de codite de ceapa verde.
Fiecare clatita se asterne cu o felie de sunca, cu 1-2 linguri de ricotta cu ceapa si se adauga 4-5 fire de sparanghel apoi se ruleaza si se aliniaza alaturi de celelalte clatite, intr-o forma din ceramica. Se acopera cu sos bechamell, se da la cuptor si se coace (cu cuptorul pe optiunea grill, iar grilajul pe etajul 2 daca numaram de jos in sus) pana se rumeneste frumos bechamel-ul.
Sos bechamel:
- 500ml lapte ( pt 20 de minute tinem o ceapa si-o foaie de dafin in lapte)
- 1-2 linguri de faina
- 2 linguri de unt
- sare si piper dupa gust
- untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina in ploaie si se 'prajeste' putin in unt
- urmeaza laptele, adaugat incetinel, timp in care amestecam incontinuu pt a evita formarea cocoloaselor
- se fierbe pana se ingroasa
- se foloseste imediat, daca nu, trebuie acoperit cu o folie de plastic pusa direct pe sos (pt a evita formarea unei pojghite inestetice)
Sunt foarte gustoase, foarte satioase. Se pot servi si calde si reci.
Eu prefer varianta rece. Este absolut delicioasa!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
Yummy, ce bine arata Andreea! am facut si eu pentru provocare clatite cu ricotta :)) arata bestial cu asparagus!!! Multumesc pentru ca participi la provocarea organizata de mine, astept emailul tau cu poza :) Pupici si un weekend placut iti doresc!
Andreea,
Clatitele tale cu sparanghel m-au fermecat.
Nu numai ca sunt aspectuoase, savuroase,dar sigur sunt satioase.
Manaci una si te-ai saturat . :)
mmmmmmmmmmmmmmm... saliveeeeeeez!!!!!!!!!!1
W-end placut si voua Alina! :)
Lia, sunt tare satioase si suficient de aratoase sa faca fata si unor eventuali musafiri.
:) giovanna
Suna si arata bestial !! Stiu cat sunt de bune, fiindca sunt in genul crespelle, si mai contin si ultra adoratul sparanghel... Droooooling.... :)
Te pupic, scumpa mea ! :*:*:*
Pupici Ana! :)
ce idee buna! chiar cautam niste retete noi cu sparanghel!
Oh that must taste absolutely gorgeous!
Zazuza nu fac des clatitele astea, dar cand le fac, au mare trecere :)
Hi Chriesi,
thanks for stopping by! :)
Ce bine arata..cred ca sunt si foarte bune!
Trimiteți un comentariu