vineri, 13 mai 2011

Clatite cu sunca, ricotta si sparanghel



Postarea aceasta reprezinta reteta pe care o propun ca raspuns la provocarea lansata de Alina autoarea blogului Explora cuisine. Provocarile traverseaza bloguri de pe toate continentele, aducand la lumina o multime de retete fabuloase. Ingredientele propuse pt luna mai sunt sparanghelul si dulcele de leche. Pentru al 2-lea ingredient o sa-mi ascut cutitele :) sa postez ceva pana se incheie luna.

Izvorul provocarilor ce poarta numele Dulce Romanie, este Mihaela, iar blogul ei savuros, il puteti rasfoi aici

Sparanghelul curatat ca aici, se fierbe pentru 3 minute in apa sarata, apoi se transfera intr-ul bol cu apa foarte rece pt a-i opri fierberea, a-i pastra nuanta superba de verde smarald, dar mai ales pt a lasa 'muscatura' usor crocanta.



Pentru 6 clatite (mai putin aromele) avem nevoie de 6 felii de sunca, 500g branza ricotta amestecata cu 3-4 linguri de codite de ceapa verde.

Fiecare clatita se asterne cu o felie de sunca, cu 1-2 linguri de ricotta cu ceapa si se adauga 4-5 fire de sparanghel apoi se ruleaza si se aliniaza alaturi de celelalte clatite, intr-o forma din ceramica. Se acopera cu sos bechamell, se da la cuptor si se coace (cu cuptorul pe optiunea grill, iar grilajul pe etajul 2 daca numaram de jos in sus) pana se rumeneste frumos bechamel-ul.





Sos bechamel:
- 500ml lapte ( pt 20 de minute tinem o ceapa si-o foaie de dafin in lapte)
- 1-2 linguri de faina
- 2 linguri de unt
- sare si piper dupa gust

- untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina in ploaie si se 'prajeste' putin in unt
- urmeaza laptele, adaugat incetinel, timp in care amestecam incontinuu pt a evita formarea cocoloaselor
- se fierbe pana se ingroasa
- se foloseste imediat, daca nu, trebuie acoperit cu o folie de plastic pusa direct pe sos (pt a evita formarea unei pojghite inestetice)

Sunt foarte gustoase, foarte satioase. Se pot servi si calde si reci.
Eu prefer varianta rece. Este absolut delicioasa!

10 comentarii:

Alina---Explora Cuisine spunea...

Yummy, ce bine arata Andreea! am facut si eu pentru provocare clatite cu ricotta :)) arata bestial cu asparagus!!! Multumesc pentru ca participi la provocarea organizata de mine, astept emailul tau cu poza :) Pupici si un weekend placut iti doresc!

Lia spunea...

Andreea,

Clatitele tale cu sparanghel m-au fermecat.
Nu numai ca sunt aspectuoase, savuroase,dar sigur sunt satioase.
Manaci una si te-ai saturat . :)

giovanna spunea...

mmmmmmmmmmmmmmm... saliveeeeeeez!!!!!!!!!!1

Andreea spunea...

W-end placut si voua Alina! :)

Lia, sunt tare satioase si suficient de aratoase sa faca fata si unor eventuali musafiri.

:) giovanna

Ana Maria Ciolacu spunea...

Suna si arata bestial !! Stiu cat sunt de bune, fiindca sunt in genul crespelle, si mai contin si ultra adoratul sparanghel... Droooooling.... :)
Te pupic, scumpa mea ! :*:*:*

Andreea spunea...

Pupici Ana! :)

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

ce idee buna! chiar cautam niste retete noi cu sparanghel!

chriesi spunea...

Oh that must taste absolutely gorgeous!

Andreea spunea...

Zazuza nu fac des clatitele astea, dar cand le fac, au mare trecere :)

Hi Chriesi,
thanks for stopping by! :)

ionela spunea...

Ce bine arata..cred ca sunt si foarte bune!

Trimiteți un comentariu