sâmbătă, 28 mai 2011

English muffins





La noi exista muffinele acestea si in magazine, insa varianta de casa, a la Peter Reinhart, este de departe mult mai buna. Painici prajite (e un fel de-a spune, mai degraba coapte pe plita) la foc mic in tigaie, cu coaja crocanta, miez spongy si umed cumva, absolut perfecte pt un mic dejun, fie el oua Benedict , ori muffine cu unt si gem langa o cana cu lapte etc etc.



Pregatirea aluatului are 2 faze, eu la prima incercare am citit intr-o diagonala gresita si-am preparat totul intr-o singura faza. Au fost o nebunie oricum, deci n-am comis o greseala fatala.

Pentru prajire aveti nevoie de inelele speciale (crumpets ring) cumparate ori mesterite din conserve mai scunde, carora le taiati ambele capete.

Ingrediente
faza 1:
14g miere (2 linguri)+ 14g ulei (1 lingura)+ 340g lapte caldut (cca 300-310ml lapte, 1+ 1/2 cups)+ 340g faina unbleached (2+2/3 cups)+ 5.5g sare (3/4 lingurita) sare+ 6g drojdie instant (2 lingurite)

- mierea, uleiul si laptele se amesteca intr-un bol
- faina,sarea si drojdia in altul, apoi se adauga lichidele si se amesteca pana ce amestestecul cu faina este bine hidratat
- se acopera cu folie de plastic si se lasa la dospit ori in bucatarie daca vreti sa pregatiti muffinele in aceeasi zi, ori la frigider imediat unde pot sta pana la 4 zile
- aluatul se scoate din firgider cu 2 ore inainte de prajire

faza 2
2g bicarbonat de sodiu+ 43g apa calduta (3 linguri)+ cateva linguri de malai

- in ziua in care le prajiti se amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa calduta si se adauga amestecului cu driojdie, impaturind incetinel (ca atunci cand agaugati faina in albusurile batute spuma) pana ce lichidul cu bicarbonat, se incorporeaza complet
- se incinge la foc mediu o tigaie cu fund dublu, tigaia nu se unge cu nimic
- inelele din tabla se ung vag cu ulei, se ingroapa pt o secunda in malai apoi se pun in tigaie
- se presara malai si in interiorul inelului, apoi se toarna cu polonicul din aluatul de muffine (nu este f curgator) pana se umple o 3/4 din inel



- focul se da pe mediu-mic si se coc muffinele pana se rumenesc frumos, dureaza 12-15 minute pt fiecare parte (daca temperatura e mai mare decat trebuie, se rumenesc repede, dar raman crude in interior deci temperatura cat de mica si garantat muffinele acestea merita asteptarea)
- cand sunt coapte si rumene, se scot pe un gratar, se lasa 2 minute la odihna apoi se scot din inelele de tabla
- se lasa la racit in picioare (deci pe intaltime si in felul acesta nu se lasa)
- se pot taia pe mijloc cu cutitul ori desface cu o furculita

Variatii:
- jumatate din faina alba se poate inlocui cu faina integrala, atunci insa trebuie marita cantitatea de lapte cu 1/4 cup (56.5g)

5 comentarii:

Ellie spunea...

Oh, Andreea...these English muffins look phenomenal! Would love to try them...
Thanks for the inspiration... and for sharing:).

Andreea spunea...

Hi Ellie, nice to see you :)

I absolutely love Peter Reinhart's 'Artisan bread every day' and I love it because his recipes are not just ingredients attached to a ''pretty picture'' in some cooking book, those ingredients are becoming the real thing.

I tried almost all the recipes in this book, unfortunately I don't have time to post them sooner but I can honestly say it's one of the best cooking books I have so far ( and I have about two meters of those :)) )

Mihaela spunea...

Andreea, ce frumoase ti-au iesit, perfecte! As manca si eu una, cand ma apuc sa fac, stiu de unde sa iau reteta :)

Zazuza spunea...

vai, cat de bine ar fi mers micutele astea la micul nostru dejun de azi :))

Andreea spunea...

Servus Mihaela, sunt super faine, ca de altfel tot ce am incercat din cartea mult mentionata :)

Pupici Zazuza :)

Trimiteți un comentariu