vineri, 24 iulie 2009

Oua Benedict








Probabil cunoasteti sandwich-ul acesta: muffine englezesti, sunca (prajita putin in tigaia de teflon), ou ochi romanesc (poached pt englezi) si sos olandez.

Ochiuri romanesti:
- punem la fiert cam 1 litru de apa cu 3-4 linguri de otet. Cand apa clocoteste, se reduce flacara numai atat cat sa susure apa incetisor. Se toarna oul in apa fierbinte, ou spart in prealabil intr-un castronel (daca-l spargeti direct in apa, riscati sa imprastiati tot albusul si nu mai obtinem aceeasi impresie artistica :) ) . Cu o lingura aranjam cat de cat ''dantela'' de albus, incercand sa formam o masa compacta in jurul galbenusului. Cand albusul e alb si acopera frumos galbenusul, cam 4-5 minute, il scoatem intr-un bol cu apa rece ca gheata (sa oprim fierberea). Inainte de a pune oul pe sandwich, il scoatem pe un servet din hartie absorbanta, apoi il asezam in ''formatie''

Sos olandez:
- 4 galbenusuri ; 1 lingura de zeama de lamaie; 3/4 cup unt topit (180 ml); 2 linguri apa fierbinte; putin piper cayenne; sare dupa gust

Sosul se pregateste in bain-marie. Bateti galbenusurile pana obtinem o compozitie fina, adaugati lamaia, untul si 2 linguri de apa fierbinte, condimentati.
Continuati sa amestecati pana se ingroasa sosul si tineti-l deoparte tot in bain-marie pt a-l pastra cald.

Taina: daca se taie sosul nu intrati in panica :) . In ultimul minut mai adaugati o lingura de apa fierbinte si sosul se va omogeniza din nou

2 comentarii:

Carmen spunea...

Ce bine arata!
Nice breakfast!Merge bine cu ceasca mea de cafea!(ha,ha,ha!)
Te asteapta un premiu la mine!
Te pup!

Andreea T spunea...

Multumesc pt premiu Carmen, ma cam rasfeti bag de seama :)).

Trimiteți un comentariu