duminică, 12 iulie 2009
Musaca de legume
450g vinete feliate
120g linte verde
250g ciuperci feliate
400g naut la conserva
400ml rosii tocate in conserva
600ml supa de legume
1 frunza de dafin
45ml ulei de masline
1 ceapa tocata
1-2 catei de usturoi tocat
1 lingura de bulion
1 lingurita ierburi de Provence uscate
45ml apa
300ml iaurt
3 oua
50g cascaval cedar ras
sare, piper
patrunjel verde
- vinetele se sareaza se pun la scurs 30 minute
- in timpul asta supa de legume, lintea si foaia de dafin se pun la fiert
- se incinge ulei intr-o cratita, se prajesc ceapa si usturoiul pt cateva minute, se adauga lintea, nautul, ciupercile, rosiile, bulionul, ierburile de Province si apa si lasati la fiert 10 minute
- vinetele se clatesc, se scurg si se prajesc pe rand in ulei sau o varianta mai dietetica, se pun la cuptor, aliniate pe tava intr-un singur strat si unse cu f putin ulei, pe optiunea broil
- intr-o forma ce merge la cuptor unsa cu putin ulei se aseza un rand de vinetele, legumele preparate ca mai sus, iar vinete.
- se amesteca iaurtul cu ouale batute, sare si piper, se toarna peste vinete, se presara cu cascaval si se da la cuptorul incins la 180C aproxim 45 minute pana se rumeneste frumos. Serviti decorat cu patrunjel verde (l-am uitat din poza)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu