miercuri, 15 iulie 2009

Papanasi


250g branza de vaci + 200 g faina + 3 galbenusuri + 100g zahar + 1 lingurita de praf de copt (sau bicarbonat de sodiu) + z vanilat.
Se amesteca toate, apoi se incorporeaza, amestecand usoooor, 3 albusuri batute spuma.

Compozitia e mai moale, deci nu se poate modela cu mana, insa papanasii ies foarte pufosi.

Se ia cu lingura si se pune in uleiul incins. Se prajesc la foc mic!! altfel se ard la suprafata si raman cruzi in interior.

Se servesc cu smantana si gem de care-o fi.

8 comentarii:

Gabriela spunea...

Ceau Andreea, care brinza de vaci o folosesti la papanasi (la canada)? Merci!!!

Andreea T spunea...

Servus Gabriela,

branza de vaci ca virgulita cea din Romania este cottage old style deci ori cottage ori ricotta care-i ca urda.

Gabriela spunea...

Multumesc! Eu am folosit Western pressed cottage - dar am facut papanasi fierti pentru bebe. Numai ca nu s-a omogenizat cum trebuie aluatul si oricum fac tot se sfarima la fiert! La prima incercare nu i-au placut :-( Mie imi plac :-)

Andreea T spunea...

Aveti marca Liberty? Incearca o data cottage cheese old style ori ricotta. Mie nu-mi place branza de la Western (sau tot ce am incercat are o consistenta diferita fata de ceea ce caut).
Pentru bebe (sa va traiasca!) incerca galuste cu branza si gris. Incerca sa fierbi una, daca nu se leaga mai adauga putin gris si tot asa.

Gabriela spunea...

Multumim frumos! Azi miine avem 11 luni :-)
Scuze ca nu m-am prezentat: sint prietena lui Alina din Toronto - Timisoara. Ti-a zis ea de mine cind aveam o problema cu Rigo-Jancsi :-) Mi se spune Bitzu.
De la liberty iau iaurt, brinza nici n-am observat dar o sa ma uit mai cu atentie.
Felicitari pentru blog! yummi yummi! Ma uit la retete si la poze si imi propun sa fac si aia, si aia dar... nu prea iese deocamdata din motive de timp.
O sa incerc galustele sa vedem ce succes am. Ceau ceau!

Andreea T spunea...

Servus Bitzu,
aveam o vaga banuiala :)

Am inceput blogul mai mult pentru a-mi salva retetele :)) daca mai folosesc cuiva, cu atat mai bine. :) ma bucura foarte mult.

Cati dinti are? :)
Fata mea era fascinata de coltul de paine, asa bine-i scarpina gingiile ca nu-i mai trebuia altceva. La mancare nu prea am avut probleme, aveam o kukta mica si-i faceam supe in fiecare zi, pasam si legumele acolo cu tot cu carnea si manca o cana de 250ml. Pe vremea aceea-i faceam biscuiti de casa .... aveam timp cand ea dormea) si manca cu mar ras. Asta asa ca idei, probabil stiute :) , fiecare bebe are gusturile lui. :)

Faceam si branza de vaci in casa, lapte mai gras, pus la fiert cu cateva picaturi de lamaie, se branzea imediat, il strecuram si gata.

wow ce m-am pornit, sa ma opreasca cineva .... :)

Gabriela spunea...

Ceau Andreea,
Nu te opri, daca ai idei pt mine e foarte bine :-)
Are 8 dinti! si e foarte mincacios. Faza e ca a fost bolnavior acum 3 saptamini (acum sintem bine) si de atunci imi cam refuza supica, legumele... inainte le minca! Acum parca numai fructele mai sint mincare, ori cu iaurt, ori cu brinzica :-) De fapt pinea ii mai place si azi cind mincam macaroane cu brinza imediat a venit "mniam mniam" (ca asa zice la papa :-)) ) i-am dat si tare i-au placut, si l-am pacalit si cu putina zeama de supa pe linga.
O sa incerc brinza cum ai zis sa vedem cum ii place. Te-am puapt si o sa mai scriu, bitzu

Pepe Petrica spunea...

Felicitari arata foarte bine reteta de papanasi, este unul din deserturile mele favorite.
___________________
Prajitura cu mere

Trimiteți un comentariu