duminică, 5 iulie 2009

Ratatouille cu tofu la cuptor




3 ardei (rosu, galben si portocaliu) se taie in bucati mai mari
100g ciuperci taiate in sferturi
1-2 dovlecei (zucchini) taiati rondele
1 vanata taiata cuburi
4 rosii taiate in sferturi
250g tofu ferm taiat cuburi
75ml ulei masline
piper proaspat macinat
2 linguri de otet balsamic
1lingura de seminte de fenicul
frunze de busuioc
(eu ultimele 2 nu le-am avut :-) )
**de la mine putere am adaugat usturoi dar l-am pus asa intreg necojit (il cojesc dupa) gustul usturoiului copt e o nebunie**

1. se incalzeste cuptorul la 200C
2. intr-o tava larga si putin adanca se aseaza legumele in asa fel incat sa fie un singur strat (asta-i un truc superb de facut legume si fara tofu) se stropesc cu ulei si se pune piper din belsug. Toate trebuie sa fie bine unse cu ulei.
3 se da totul tava la cuptor pt cel putin 40 minute, pana legumele sint lejer colorate. Se pune totul intr-un platou pt servit se stropeste cu otetul, se garniseste cu semintele de fenicul si cu busuioc.

Am scos usturoiul copt din coaja, l-am amestecat cu uleiul ramas dupa legume in cele 2 tavi am pus sare, putin otet si-am turnat tot sosul peste legume.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Arata super bine eu l-am facut si nu l-am putut minca nu e gustul meu.Felicitari totusi ptr. reteta poate e pe placul altora.

Andreea T spunea...

Pare-mi rau!
De tofu nu spun nimic pt ca nici eu nu reusesc sa devin fan :) insa legumele facute la cuptor in felul asta sunt tare faine.

Trimiteți un comentariu