joi, 3 septembrie 2009

Clatite nemtesti



Nu stiu daca sint nemtesti, le reproduc (numele caci la compozitie am lucrat putin :) ) asa cum le-am gasit.

L.E se pare ca este varianta indulcita a budincii Yorkshire, care in compozitia ei originala se serveste langa roast beef.

- cuptorul se porneste pe 435F
- 3 oua se bat cu 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 100g faina + 200ml lapte
- compozitia se pune in 4 forme de 11cm diametru, fundul formei a fost acoperit cu aproximativ 1cm de compozitie
- se dau la cuptor pt 15 sau pana clatitele sint umflate si rumene
- se pudreaza cu putin zahar pudra si se stropesc cu zeama de lamaie

Au fost o surpriza placuta!


Taina: le-am variat si cu albusurile batute spuma si-a iesit un sufleu ok, dar departe de reteta originala si ca textura si ca aspect

in grup



in plin proces de ''enervare'' in cuptor

7 comentarii:

Anonim spunea...

Hallo,

in Germania se numesc Quarktaschen -
Gentuze cu Brinzä. In mijloc se pune un pic de Brinzä dulce si se coc...

Andreea T spunea...

Servus,
merci frumos pt comentariu.

Se pare ca este o varianta indulcita a budincii Yorkshire caz in care, nu stiu de ce a capatat numele asta.
O sa experimentez si gentutele :)

Iulia spunea...

Foarte bine arata ;) !

Carmen spunea...

Nice and yummyyyy!
Cred ca si "gentutele"sint bune,si chiar varianta fara zahar!
XOXO

Andreea T spunea...

Merci Iulia, merci Carmen.
Daca le incercati sa-mi crestati in grinda :) m-as bucura tare

Marcela S. spunea...

Minunate! O sa le incerc cu siguranta. Numai bine.

Andreea T spunea...

servus Marcela, bine ai venit pe blogul meu. O sa va placa in mod sigur :)

Trimiteți un comentariu