duminică, 18 aprilie 2010

Brownies


Reteta de azi imi place cel mai mult. Sunt fudgy exact cat imi doresc (ca textura seamana mai degraba cu ciocolata de casa, nu cu o prajitura) si ca atare ma opresc din cautari si concluzionez: misiune indeplinita. :))

Am incercat si cu si fara nuci. Pt cei carora le place ciocolata, ambele variante sunt faine si desi intru si eu in categoria amatorilor de ciocolata (cu masura desigur! :)) am preferat varianta cu nuca.

Ingrediente:
pt 16 bucati
140g unt + 280g zahar+ 80g cacao+ 1/4 lingurita de sare+ 2 oua mari + 65 g faina +75g miez de nuca tocat grosier

- se incalzeste cuptorul la 160°C. Se pregateste o tava de 25X25cm, o asternem cu hartie de pergament
- amestecam untul zaharul, sare si cacao pe bain-marie pana se formeaza un amestec fierbinte la atingere (pe la 50-60°C) si oarecum fin ca aspect
- se lasa deoparte pt cateva minute sa se raceasca putin, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul amestecand bine
- se incorporeaza faina si nucile, apoi se toarna amestecul in tava pregatita ca mai sus si se coace pt aproximativ 20 de minute sau pana de-abia s-a format crusta
- se taie numai dupa ce s-a racit complet

22 de comentarii:

Carmen spunea...

Mmm,Mmm,goood!
Ce zici de un schimb:eu iti dau sushi,si tu imi dai niste muschiulet si un brownie,hi,hi,hi!!!O duminica frumoasa!Te pup!

Momo spunea...

tentante rau de tot!

Andreea spunea...

Carmen, ne mai ramane sa stabilim un singur lucru: cand si unde. LOL :)

Alison, se fac tare repede. M-a incantat reteta.

yafa spunea...

waouuuu, ce fain arata, daca hotarati locul cu Carmen si fuge norul cu praf vulcanic de prin cer,vin si eu, numai sa spuneti ce aduc la schimb ;) Pupicei

Andreea spunea...

:)) Yafa, s-a facut.
Tu sa aduci niste flori parfumate :))
Pup.

Laura spunea...

Am executat-o, acum am scos-o din cuptor. O intrebare: creatia mea de ce are numai 1 inch inaltime? Am pus-o in tava de 24x24 ce-i drept, dar tot cam pe acolo cu tava ta. Mi se pare cam ingusta, nu se pune praf de copt in reteta ta? (Nu am mai asteptat sa se raceasca :)).Eu ca eu, dar copiii stateau scai de mine)

Andreea spunea...

Laura servus, asa-i, 1 inch e ok, nu e o prajitura inalta si praf de copt nu se pune, tocmai de accea are o textura asa fudgy. Ma bucur ca ai incercat-o. :)
As zice a faci cantotate dubla daca va place insa uneori, nu stiu de ce, dubland cantitatile ingredientelor unei retete, nu mai obtinem acelasi rezultat.

Laura spunea...

Servus, cand am vazut cat aluat era in bowl, am zis ca ard gazul degeaba numai pt atat :)). Sa stii ca data viitoare fac cantitate dubla. Ma duc sa ma uit ce-as mai putea face de pe blogul tau, sa mearga rapid. Faine retete! Te mai vizitez curand.

Andreea spunea...

hahaha, ba eu ma bucur cand e mai putin pt ca-n felul asta nu ma simt obligata sa manc. :)))
O saptamana faina s-aveti cu totii. :)

Laura spunea...

Am facut-o aseara din cantitate dubla, si am si inselat la un pas (adica la bain marie, am pus untul in micro, eram in graba). A iesit super! Sa vedem cate bucati mai gasesc cand ajung acasa.

Andreea spunea...

LOL cate mai erau? :)
Ma bucur ca proportiile dublate au pastrat rezultatul. O seara faina s0aveti :)

Laura spunea...

Noa, uite sunt iar in proces de fabricare, de data asta triplu cantitatea. Le duc la un pizza party la fiul meu mai mare, la clubul de ciclism. Reteta asta imi va ramane un all time favorite. Te pup

Andreea spunea...

Distractie placuta daca e pe-asa :)
Sa stii ca am cautat mult pana am dat de reteta asta :) aproape ma convinsesem ca brownies nu-i de mine :). Te pup

liana spunea...

Asta a fost prima reteta pe care am incercat-o de la tine, mi-a placut ca foloseste doar cacao, nu si ciocolata, si nici praf de copt. Am repetat-o deja de multe ori, asa ca e cazul sa multumesc! :)

Andreea spunea...

Cu placere Liana. Am incercat multe retete de brownies pana la cea de aici. Concluzia este ca dupa gustul meu e castigatoare :). O saptamana faina sa ai!

Cristina spunea...

Am facut si eu aseara reteta asta. Citind comentariile m-am pornit sa fac 2 portii, apoi aveam cacao in casa doar pt o portie si am ramas la una. Pt noi a fost f bine. Nu se prea mananca dulce. Insa au iesit f bune, usor si rapid de facut. Multumim de reteta! Recomandam cu caldura! :)

Andreea spunea...

Ce ma bucur ca ai incercat-o si mai ales ca v-a placut! :)

Sarbatori fericite!

Timea spunea...

cat de bine arata! mi-ai facut o pofta....

Nimphetamin spunea...

Fac si eu, am decis! In afara de faptul ca tot ce am facut dupa retetele tale mi-a placut, m-au convins si comentariile cititorilor ;)

Andreea spunea...

ha! si-adica n-aveai incredere doar in mine??? :)))
sa o tai rece ca se taie minunat!
te pup!

Nimphetamin spunea...

Nu, in niciun caz sa nu intelegi asta (ca n-aveam incredere)!
Am facut-o, a iesit absolut perfecta!!! Data viitoate asta duc la "socri" ;)

Andreea spunea...

Glumeam :)
Ma bucur ca v-a placut! E intr-adevar pt brownies, cel putin dupa gustul meu :)

Trimiteți un comentariu