vineri, 16 aprilie 2010

Cartofi duchesse


Foarte simpli si de efect. Am uitat din pacate tusul final si anume, sa-i presar cu putina boia.

La reteta de astazi exista multe variatii. Eu am curatat si spalat niste cartofi ( vreo 5 de marime mijlocie) i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert ca pt un piure obisnuit, adica am presarat putina sare si-am pus si-o frunza de dafin in apa, puteti varia si adauga 2-3 catei de usturoi in loc de foaia de dafin. Cartofii imprumuta vag aroma parfumata si iese un piure minunat. Am obtinut 500g de piure de cartofi (fara nici un fel de adaugiri). In piure amestecam 60g unt, 1 ou + 1 galbenus, 50g parmezan ras, eventual un varf de cutit de nucsoara si putina sare. Piureul acesta se transfera intr-un saculet special pt a-l turna in forma din imagine. Cuptorul e incins la 400F (200C), hartia de pergament astepta cuminte pe tava si purcedem la format moturile. Se da tava la cuptor pana s-au rumenit putin cartofii. Aproximativ 15 minute. Se presara cu boia si se servesc langa o friptura.

Se pastreaza bine si la congelator, se ingheata moturile aliniindu-le frumos pe o tava, apoi se pastreaza in pungi de plastic pentru aproximativ o luna.

Un comentariu:

mirela spunea...

Ce frumosi sunt,o idee faina cand ai musafiri,am facut si eu ceva asemanator.

Trimiteți un comentariu