marți, 29 iunie 2010

Frittata cu creson



Reteta de azi are ingredientele unei frittata, am lucrat insa, la forma ei :)

4 oua
1/2 ardei rosii taiat fasii
1 cartof mediu, taiat pai si prajit
cateva frunze de creson
2 linguri de branza crema (philadelphia de ex) la temperatura camerei
sare si piper dupa gust

- ouale se bat bine cu sare si piper
- o tigaie de 25cm diametru (am o tigaie speciala pt clatite) se unge putin cu ulei si se pun ouale la prajit in asa fel incat, grosimea finala, sa nu depaseasca 3-4 mm (nici prea subtire, nici prea grosuta, pt ca se va rupe la rulat)
- se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos, apoi se lasa deoparte pana se raceste (am pus omleta pe o farfurie asternuta cu folie de plastic)
- omleta-clatita, se unge apoi cu branza crema , se presara frunze de creson, se aliniaza ardeiul si cartofi si se ruleaza delicat cu ajutorul foliei.
- se lasa la frigider pt 30 de minute, apoi se taie felii.
- puteti infige scobitori in fiecare feliuta si abia apoi taia, sa fiti siguri ca frittata ramane frumos rulata.
- se serveste la temperatura camerei.

4 comentarii:

Nela spunea...

Interesanta reteta si arata foarte bine.

Andreea T spunea...

Servus Nela. E o idee draguta pt un mic dejun duminical.

yafa spunea...

E foarte faina fritata ta, la mine se numeste minina, si e un pic diferita, incercam si asa...Pups

Laura spunea...

Servus, apentisanta creatia. Da' spune-mi, cresonul asta e acelasi cu watercress?

Trimiteți un comentariu