Am incercat cateva retete pana acum, aceasta mi se pare cea mai reusita. Puteti inlocui ciresele cu visine, cu prune, afine etc cu orice fruct care ramane intact dupa coacere.
*500g cirese + 300ml lapte integral (din lipsa am pus 200ml frisca lichida + 100ml lapte)+ 3 oua + 100g zahar pudra+ 60g unt topit+ 50g de faina + 50g faina de migdale (ori inlocuiti cu amidon pt o compozitie mai lejera)+ 1 praf de sare+ 1 lingurita extract de vanilie
*30g zahar brun si 1 lingura de unt pt uns si tapetat forma
- se incalzeste cuptorul la 350F (175C)
- se unge bine cu unt o forma de ceramica ori yena si se presara cu lingura de zahar brun
- se bat ouale spuma cu zaharul, se adauga vanilia, sarea, untul topit, faina amestecata cu pudra de migdale apoi la sfarsit, incetisor, laptele infierbantat
- daca nu sunteti singuri ca amestecul e perfect fin, fara cocoloase, turnati-l in forma printr-o strecuratoare
- repartizati frumos ciresele si dati la cuptor pt 45-50 de minute ori pana clafoutisul s-a rumenit frumos si cand miscam tava, compozitia nu mai tremura ca piftia.
Se serveste caldut ori rece.
2 comentarii:
"in lipsa de lapte am folosit frisca", asta e o substitutie pe gustul meu.
:) si pe-al meu. Merci pt vizita Dan.
Trimiteți un comentariu