miercuri, 2 iunie 2010

Clafoutis cu cirese



Am incercat cateva retete pana acum, aceasta mi se pare cea mai reusita. Puteti inlocui ciresele cu visine, cu prune, afine etc cu orice fruct care ramane intact dupa coacere.

*500g cirese + 300ml lapte integral (din lipsa am pus 200ml frisca lichida + 100ml lapte)+ 3 oua + 100g zahar pudra+ 60g unt topit+ 50g de faina + 50g faina de migdale (ori inlocuiti cu amidon pt o compozitie mai lejera)+ 1 praf de sare+ 1 lingurita extract de vanilie

*30g zahar brun si 1 lingura de unt pt uns si tapetat forma

- se incalzeste cuptorul la 350F (175C)
- se unge bine cu unt o forma de ceramica ori yena si se presara cu lingura de zahar brun
- se bat ouale spuma cu zaharul, se adauga vanilia, sarea, untul topit, faina amestecata cu pudra de migdale apoi la sfarsit, incetisor, laptele infierbantat
- daca nu sunteti singuri ca amestecul e perfect fin, fara cocoloase, turnati-l in forma printr-o strecuratoare
- repartizati frumos ciresele si dati la cuptor pt 45-50 de minute ori pana clafoutisul s-a rumenit frumos si cand miscam tava, compozitia nu mai tremura ca piftia.

Se serveste caldut ori rece.

2 comentarii:

Dan spunea...

"in lipsa de lapte am folosit frisca", asta e o substitutie pe gustul meu.

Andreea spunea...

:) si pe-al meu. Merci pt vizita Dan.

Trimiteți un comentariu