marți, 15 iunie 2010

Pate de ficat cu hribi



Ideea ii apartine lui Emil si-i multumesc pt inspiratie :)
Un pate cu ficat de pui, o delicata aroma de hribi si un strop de cognac (Courvoisier in cazul meu :) )

500-700g ficat de pui (chiar n-am cantarit)
100g unt
1 ceapa mare sau 2 mici sau 2 fire de praz
50-100g hribi uscati (porcini funghi) inmuiati in apa pt 1-2 ore
3-4 linguri de cognac
sare si piper dupa gust
1 crenguta de cimbru verde (ce tufa simpatica am in gradina )

- am lucrat intr-o tigaie incapatoare
- in untul incins se adauga ceapa, pret de 1-2 minute, amestecand incontinuu, urmeaza ficatul care se caleste pt vreo 5 minute, il vrem gatit, nu sangeriu ori uscat
- se pune cognacul, apoi ciupercile scurse de apa, pt alte 2 minute
- se trage tigaia deoparte si se lasa la racit
- amestecul se varsa in robotul de bucatarie, se sarea, pipereaza si se transforma totul in pasta
- se da totul la rece pt aproximativ o ora
- se serveste pe o felie din painea preferata, la noi s-a nimerit sa fie ciabatta si daca vreti sa sa va aventurati intr-un necunoscut delicios, :)) radeti putina ciocolata neagra (cacao minim 80%) peste pateu si-apoi serviti.

Daca va intrebati in ce l-am pus, raspunsul este intr-o lamaie! :)
Am taiat un capacel de 2cm intr-o parte si (cu chiu cu vai :) ) am scos miezul lamaii (m-am folosit de-o lingura pariziana )
Am umplut lamaie bine, bine cu pateu, am dat-o 30 minute la congelator si-apoi am feliat-o.

4 comentarii:

Lira spunea...

Cu reteta asta m-ai dat gata pe ziua de azi, ai un premiu la mine pe blog daca iti face placere.

Andreea T spunea...

Merci pt gand Lira :)

Elena Toma spunea...

Ce surpriza placuta! Si reteta, dar si prezentarea. O saptamana frumoasa!

Andreea T spunea...

Merci frumos Elena. O saptamana excelenta si tie! :)

Trimiteți un comentariu