duminică, 19 septembrie 2010

Baci di ricotta



sau saruturi de ricotta :) sunt niste gogosele cu aroma delicata de scortisoara.

200g ricotta+ 2 oua mari+ 75g faina + 1 lingurita de scortisoara+ 1 lingurita de extract de vanilie+ 1.5 lingurite praf de copt+ un praf de sare+ 1 lingura de zahar fin+ ulei pt prajit

- branza, zaharul si ouale se amesteca bine
- urmeaza praful de copt, aromele si faina

- intr-o craticioara se toarna ulei cca 2cm (gogosele trebuie sa pluteasca) si se incinge bine, apoi focul se da pe moderat-mare, nu le vrem imbibate in ulei (foc prea mic) nici crude in interior (foc prea mare) ci perfecte :)
- se ia din aluat cu lingurita (putin plictisitor, dar asa trebuie facut musai) si se prajesc in grup de cate 5-6
- se intorc pe ambele parti, sa fie umflatele si aurii
- se scot pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza cu zahar pudra

Ies aproximativ 40 de gogosele.
Cam asta e dimensiunea unei gogoase in comparatie cu o lingura.



4 comentarii:

Boabe de Cafea spunea...

Arata f bine! Eu fac gogosele cu iaurt si ies aproximativ la fel de mari si de fragede dar si gustoase.
O seara frumoasa iti doresc!

Andreea spunea...

Servus Boabe de cafea. Si cu iaurt precis sunt tare bune. O seara faina si tie. Merci frumos :)

Momo spunea...

ce delicate gogoselile tale,trebuie incercate ,tentatia-mi sta in coasta!:)

desisalva spunea...

buna andreea, esti de acord sa faci un schimb de link cu blogul meu www.retete-bune.net?
Eu deja te-am adaugat in blogroll

Trimiteți un comentariu