luni, 27 septembrie 2010
Marshmallow
Publicat de
Andreea
la
17:13
Etichete:
Dulciuri,
guimave maison,
homemade marshmallow,
marshmallow de casa
Le-as spune bezele, insa nu au urma de albus in compozitie.
Copiilor le plac mult :) (ups!!)
Daca inlocuiti apa cu diferite siropuri/sucuri (zmeura, capsuni, afine etc) obtineti culori si arome diferite. Culoare se poate da si cu cate-un strop de colorant alimentar.
Cand vine frigul si-aveti pofta de-o cana de ciocolata calda, 2-3 marshmallows simple asezate deasupra spumei , dau bauturii, un farmec sporit si-o indulcesc exact cat sa nu deranjeze :)
Pt marshmallow:
- intr-un bol se topesc 375g de zahar in 75ml apa/suc calduta si se adauga o lingurita de esenta de vanilie
- 5 lingurite de gelatina se dizolva intr-o cana in 125ml apa calduta, se amesteca pana se dizolva bine si se adauga peste compozitia din bol
- se amesteca cu mixerul aproximativ 10 minute sau pana capata consistenta unui meringue
Inainte si dupa
- se tapeteaza cu folie de plastic o forma de cca 32x22 cm
- folia se uleiaza bine cu ulei begetal si se toarna compozitia de marshmallow
- se lasa peste noapte la frigider
- a 2 zi se scoate cu tot cu folie de plastic, se pudreaza cu zahar pudra, se taie in cubulete
- fiecare cubulet se tavaleste prin zahar pudra (din cel cumparat sa fie deja amestecat cu amidon), apoi se lasa toate pe un gratar pentru 24 de ore
- se pun intr-o caserola ce se inchide ermetic si se pun in camara la racoare
Ciocolata calda
- 250ml lapte + 50g ciocolata (amaruie/cu lapte)+ un strop de esenta de vanilie se infierbanta
- pentru spuma se bate amestecul cu mixerul pe viteza maxima pt 2 minute
- se toarna in cana preferata :) se aseaza 1-2-3 marshmallows (depinde cat de mari le taiati)
Aici am niste marshmallow cumparate insa am sa le gasesc o utilitate in curand si veti vedea de ce au farmec si asa dulce :) colorate.
Am vazut marshmallow brune ori cu picaturi de ciocolata.
Metoda de preparare este extrem de usoara, ce adaugati in amestec inainte de a-l turna in forma depinde doar de voi :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
Salut,
felicitari pentru blog! Daca vrei sa facem link exchange, scrie-mi, te rog, pe http://hapleablog.wordpress.com
Succes in continuare.
Chiar ma gandeam zilele trecute sa imi prepar singura marshmallow pt prajituri. Cele din comert sunt colorate si imi iese o culoare...kaki atunci cand le topesc. Imi place mult reteta aceasta. Am sa o imprumut de la tine daca nu te deranjeaza! :)
blogul lui haplea (LOL) nicio problema
Boabe de cafea, chiar m-as bucura sa incerci oricare reteta de pe blog :) in fond, de-asta scriu :)
O seara faina!
PS ma deranjeaza daca n-o incerci :))))
mult m-a tentat reteta asta. Am vazut-o pe toate site-urile americane. Ma bucur ca iese. Am s-o fac si eu cu atat mai mult cu cat dulciurile astea sunt cam scumpe la raft
nteresant ! astept urmarea!
Lacrima iese sigur. Nu e un dulce pe care l-as manca asa (cu copiii cu spuneam e alta poveste) insa merge combinat cu diverse. :)
Pansy, servus, stay tuned :)
Buna Andreea,am gasit pe blogul tau multe retete care mi-au captat atentia.Scrie-mi te rog,cat inseamna transformat in gr, cinci lingurite de gelatina,la reteta de marshmallow.
Felicitari pt blog!
Julia
Servus Julia,
bine ai venit. :)
Chiar am masurat 5 lingurite de gelatina si era ceva mai mult decat un plic de gelatina de aici (sunt in Canada) care are 15ml. Deci un plic si o lingurita de gelatina pudra ar trebui sa fie perfect.
Multumesc Andreea.Citesc cu placere si interes blogul tau,gasesc mereu cate ceva care ma inspira ,ma ajuta.Ganduri bune si salutari iti trimit din Grecia.
Cu drag,
Julia.
Multumesc tare pt cuvintele frumoase. :)
Buna,
Am o nelamurire. Eu am nevoie de marshmallows pentru a face fondant. Asta inseamna sa topesc aceste marsmallows. Intrebarea mea este daca cele pregatite de tine au aceeasi consistenta ca cele din comert.
Multumesc mult!
au consistenta celor din comert in proportie de 95%
(cele de casa sunt mai putin uscate)
Fondant nu am facut din marshmallows, dar am facut dupa reteta de aici: http://www.reteteveggie.com/2011/02/13/135/\
sper sa-ti fie de folos! :)
Trimiteți un comentariu