luni, 25 octombrie 2010

Risotto milanez



Reteta ii apartine lui Mario Batali, a carui arta culinara (am mai spus, stiu :) ) ma lasa cu un zambet fascinat dupa fiecare vizionare.

1/4 cup ulei extra-virgin de masline
1 ceapa de marime medie, tocata in cubulete de 5-6mm
1 lingurita de sofran
3 1/2 cups supa de pui fierbinte
2 cups orez arborio (orez cu bob rotund)
1/2 cup vin alb
100g unt nesarat
1/2 cup Parmigiano-Reggiano dat pe razatoare, plus cativa carlionti pt servit

- se incalzeste uleiul intr-o cratita ori tigaie mare, la temperatura medie
- se adauga ceapa si se amesteca pana devine transparenta, 8-10 minute
- intre timp sofranul se adauga in supa fierbinte, amestecand putin sa se infuzeze
- cand ceapa a transparenta, se adauga orezul si se amesteca cu o lingura de lemn pana e putin prajit si opac, in jur de 3-4 minute
- se adauga vinul si cate putin din supa, amestecand incontinuu pana lichidul e absorbit
- se tine pe foc pana orezul e fiert, desi al dente si cremos, cam 15 minute
- se adauga untul si cascavalaul si se amesteca pana s-au incorporat bine
- se serveste in farfurii incalzite, adaugand extra cascaval

Si daca vreti ceva mai mult :) puteti servi risotto alaturi de un osso buco delicios.

Orezul arborio

Un comentariu:

alison spunea...

da,da,si cu gremolata ,neaparat,delicios!

Trimiteți un comentariu