vineri, 18 septembrie 2009

Chec zebra


Am sa pun masura cup, insa puteti folosi un pahar obisnuit, pastrand proportiile

5 oua, 2,5 cup faina, 1 cup ulei, 1 cup zahar, 1 cup lapte, arome (coaja de lamaie, zahar vanilat etc) si 1 plic de praf de copt (imi place marca Dr Oetker)


- se bat spuma ouale si zaharul, se adauga uleiul, laptele si faina alternativ, aromele si praful de copt
- se separa compozitia in 2 parti egale
- intr-una din ele adaugam 2-3 linguri de cacao si daca vi se pare ca a iesit prea tare coca mai adaugati putin lapte pt a obtine un aluat ca o smantana groasa, sa curga dar mai greu
- tapetam cu hartie de pergament o forma rotunda, o ungem cu putin ulei sau unt si incepem sa montam zebra
- turnam in centru o lingura sau un polonic mic de aluat galbui, revenim cu cel maro si-l turnam exact in centrul aluatului galben, revenim cu galben si-l turnam in mijlocul aluatului maron si tot asa .... deci mereu in mijloc.
- eu am pus cu lingura, cu polonicul probabil dungile vor fi mai largi

Taina: ca sa fiu sigura ca aluatul a atins si fundul tavii, dupa ce am scurs compozitia de pe lingura, o misc putin, delicat, in mijlocul culorii care tocmai a fost turnata.

- se coace la 350F pana trece proba scobitorii,


7 comentarii:

dana2dor spunea...

Ti-a iesit o nebunie de zebra!!!
Felicitari pentru rabdare si talent!
Pup si o seara buna!

Maria spunea...

Wonderful cake! Looks so delicious!

Andreea spunea...

Servus Dana, merci pt gandul bun. O seara frumoasa si tie. :)

Hi Maria, looks and tastes delicious :)

Anastasia spunea...

cea mai reusita zebra pe care am vazut-o pana acum , felicitari !!!

Andreea spunea...

Anastasia servus! Vai ce ametita sint! Acum am vazut comentariul. Multumesc frumos de compliment :) Este si foarte simplu de facut, trebuie doar putintica rabdare.

Cristina S spunea...

Multumim pentru reteta. Este chiar simplu si rapid de facut.Pufos. L-am facut de 3 ori pana acum..iar baietii mei il mananca cu placere si mai cer :)

Andreea spunea...

Cu multa placere Cristina! Ultima oara cand am facut-o am constatat ca nu mai am suficient lapte asa c-am pus apa :) si-a fost foarte bun si asa.

Trimiteți un comentariu