sâmbătă, 3 octombrie 2009

Bors cu pulpe de curcan afumate




Ideea o am de la o prietena si-i multumesc pentru ea. Combinatia de arome este minunata!

Ingrediente
- 2 pulpe de curcan afumate
- 4 morcovi
- 3 pastarnaci
- 1-2 cepe mijlocii
- 3 ramurele de telina sau o radacina de telina de marime medie
- 1-2 ardei/gogosari curatai de seminte si taiati cubulete
- 2 cartofi curatati si taiati cubulete
- putin ulei
- leustean verde, bors, sare, piper
- 2 linguri de pasta de gogosari (facultativ)
- 1-2 galbenusuri si 200ml smantana lichida

- Se dau razatoarea mare 2 morcovi, 2 pastarnac, 1 ceapa, 1 crengura de telina si am pus totul in oala, la calit in putin ulei.
- Se adauga 3L de apa si restul de legume (mai putin cartofii), si se pune pe oala pe foc
- Dupa 30 de minute se adauga si pulpele de curcan taiate in bucati (daca incercati cu pulpe de porc trebuie puse de la bun inceput pentru ca trebuie fierte mai mult).
- cu aproximativ 30 minute inainte de a stinge focul se adauga si cartofii si cand s-au fiert adaugam pasta de gogosari, sare, piper si bors (daca aveti proaspat se da in clocot intr-o alta craticioara) se mai lasa pret de cateva clocote, apoi dand focul pe minim adaugam galbenusurile batute cu smantana, lasam 2 minute, adaugam si verdeata si tragem oala de pe foc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu