marți, 27 octombrie 2009

Fursecuri




Sint foarte incantata de reteta aceasta. Sint extrem de fragede si aromate. Ce s-o mai lungesc? Sint perfecte :))

300g faina; 180g unt; 100g zahar; 1 galbenus; 2 linguri de ricotta, nu prea varfuite, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, 1-2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura de praf de cop, gem pt umplut (sau nuci, migdale etc) si zahar pudra pt pudrat

- se freaca untul cu zaharul si aromele, se adauga ricotta si galbenusul
- se adauga in ploaie faina si praful de copt amestecand incontinuu
- iese o coca moale cu sensul ca nu te poate intinde foaie, din care facem bile de marimea unei nuci
- punem bilele pe tava acoperita cu hartie cerata si facem cate o adancitura in mijlocul fiecareia (cu o coada mai groasa de lingura de lemn de ex.)

- fiecare ''crater'' se umple cu gem, ies perfecte daca folositi o seringa, insa ies foarte bine si cu lingurita



- se coc la cuptor la foc mediu spre mic (350F) pana se rumenesc usor pe partea de pe tava
- se scot pe un gratar si se pudreaza cu zahar pudra

O varianta cu nuci pecans, la fel de buna.

3 comentarii:

LLAAVVIINNIIAA spunea...

Bun gasit!
Ai idee cu ce pot inlocui ricotta? Sa nu-mi zici cu ...mascarpone da? :-)
Numai bine!
P.S. Ai vreo reteta de ...orice fursec sau prajitura cu unt de arahide?
Numai bine!

Andreea T spunea...

Servus,

nu scot o vorba despre mascarpone :)

Ricotta seamana cu urda noastra, poti incerca cu branza proaspata (eu n-am facut-o) sau o poti uita pur si simplu, si face reteta cu restul de ingrediente.
Daca gasesc ceva fain cu unt de arahide, o sa va povestesc cu siguranta si aici. :)

O zi faina sa ai!

LLAAVVIINNIIAA spunea...

Multumesc!
Te astept cu noutati.
Numai bine!

Trimiteți un comentariu