luni, 12 octombrie 2009

Sea bass cu piure de broccoli si sos de ardei copti


O idee delicioasa pentru cina.

Pestele

  • 4 x fileuri de sea bass, ca 110 g fiecare
  • Sare si piper
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura ulei de masline
Se incinge uleiul si untul in tigaie. Pestele se condimenteaza cu sare si piper. Se prajeste pe ambele parti, pana se rumeneste frumos, aproximativ 4 minute pe fiecare parte sau pana se patrunde

Piureul

  • 2 bucati de broccoli
  • 1 praz, numai partea alba maruntit
  • Sare si piper
  • 1 lingura de unt sau dupa gust
  • Zeama si coaja de lamaie dupa gust
  1. Se da in clocot apa si se sareaza ca pentru paste fainoase
  2. Se taie broccoli buchete mai mici, se adauga si prazul tocat si se fierbe 8 minute. Se scurge. Se adauga untul si se transforma totul in piure cu un blender manual. Se condimenteaza cu sate si piepr, se adauga zeama si coaja de lamaie. Se serveste cald ca pat pentru peste.

Sos de ardei copti

  • 2 x 3 ardei rosii copti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 x ceapa mica, tocata
  • 3 linguri de vin alb
  • 6 linguri de supa de pui
  • Sare si piper
  • Zeama de lamaie dupa gust (facultativ)
  1. Se curata si toaca ardeii copti.
  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si se prajeste pana devine sticloasa. se adauga vinul si se fierbe 1 minut. Se adauga supa de pui si ardeii copti si se mai lasa pe foc 5 minute. Se lasa la racit pentru cateva minute si se transforma totul in piure. Se condimenteaza cu sare si piper, putina zeama de lamaie si se transfera totul intr-o sosiera pentru a-l reincalzi putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu