duminică, 4 octombrie 2009

Piersici Melba



Wiki spune ca reteta piersicilor Melba a fost inventata prin anii 1892 sau 1893 in onoarea sopranei Nellie Melba, de catre Auguste Escoffier chef la restaurantul hotelului Savoy din Londra.

- 4 piersici coapte
- 500ml apa
- 200g zahar
- 1 lingura de esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat
- 200g zmeura proaspata sau congelata
- inghetata de vanilie
- fulgi de migdale

- piersicile se taie in 2, se scoate samburele si se introduc in apa clocotita pt un minut
- se scot se pun intr-un bol cu apa rece ca gheata, toate astea pt a le curata coaja foarte delicat, cam asa cum procedam cu rosiile
- se pune la fiert apa, zaharul si vanilia si se fierb piersicile in siropul acesta 4 minute pe fiecare parte, apoi se dau deoparte sa se raceasca
- zmeura se pune pe foc, se zdrobeste si se da in clcocot pt 2-3 minute, n-am mai pus zahar tocmai pt a balansa putin dulcele si acrul. Lasam si sosul acesta la racit

Se pun 2 piersici intr-un bol, se umple locul samburelui cu un gomboc de inghetata de vanilie, se pune pe fiecare cate o lingura de sirop, se presara fulgi de migdale (le puteti praji delicat) si se serveste imediat.

Eu nu am avut fulgi asa ca am pus niste migdale macinate grosier :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu