vineri, 21 mai 2010

Budinca de lamaie



Ori sora mai mica a cremsnitului fals/prajiturii inteligente/restul de nume de cod :) cu care mai circula dulcele acesta in regatul Retetelor :)

Cui ii place aroma puternica de lamaie sigur va adora reteta.

Ingrediente
2 oua separate + 150g zahar (am pus 120g fructoza)+80g faina+ 50g unt+ coaja de la 2 lamai si zeama de la o lamaie + 500ml lapte

- se bat albusurile spuma cu o lingura din cantitatea de zahar
- ouale se amesteca bine cu zaharul, faina si laptele, se adauga zeama si coaja de lamaie
- la pasul acesta gustati putin din compozitie, daca v-ar place mai acrisoara mai adaugati din cea de-a 2 lamaie ramasa fara coaja
- se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari incete, verticale, in compozitie
- am pregatit 4 forme din ceramica si le-am asezat intr-o tava tot din ceramica, in bain-marie
- am dat cuptorul la temperatura ridicata 425F pt 10 minute, apoi pt alte 40 de minute la 320F

Se lasa deoparte pana se racesc. Textura este foarte delicata, iar gustul foarte lamaios :)

9 comentarii:

alison spunea...

ce textura !si cind ma gindesc si la aroma de lamiie...minunata budinca!

Moni spunea...

Simpla si delicioasa...deja mi-e pofta !

Andreea T spunea...

Daaa, excelenta si simpla simpluta.
Va multumesc pt vizita. W-end placut :)

yafa spunea...

Trebuie sa fie delicioasa, imi place tare mult cum arata. Pupicei

Andreea T spunea...

Iese o cantitate decenta (si dispare repede), pt 4 forme micute, merita incercata :)

Anonim spunea...

oare se poate coace intr-un singur vas ? arata foarte bine, dar nu am 4 forme ca ale tale :(

Andreea T spunea...

Servus, cred ca da. N-am incercat insa, cum spuneam on postare seamana ca procedeu cu cremesul fals, as zice ca trebuie tinut mai mult in cuptor si daca se rumeneste prea tare si pare inca nefacut sa dai cuptorul la o temperatura mai mica.
Cremesul acela se facea in tava mare de aragaz, 10 minute la foc iute si alte 75-80 de minute la foc f mic.

Anonim spunea...

anonimul din 24 nov revine. am incercat in vas de iena - foarte bun gustul, textura fina, dar nu sunt sigura ca am tinut-o destul in cuptor :-p ! multumesc pentru reteta, si pentru cea de brownies - care sunt itnr-adevar cele mai bune ever, si am incercat cateva pana sa ajung la tine!

Andreea T spunea...

Servus anonima din 24 noiembrie :)),

ma bucur ca-ti place reteta de brownies. Si eu am incercat f multe pana la ea.

Apoi, la reteta de aici daca gustul ti-a placut, probabil merita repetata, dar cu timpul ajustat corespunzator. :)

Trimiteți un comentariu