marți, 25 mai 2010

Quinoa cu fasole neagra si vinegreta cu caise



Sunt la prima incercare de quinoa, o pseudocereala al carei aport miraculos la o dieta fericita, va las sa-l descoperiti

Foarte importanta pt a obtine ceva gustos este faza de pregatire.

Un pahar de quinoa se pune in 2 pahare apa si se uita acolo 20-30 de minute. Urmeaza faza de clatire cu apa fierbinte, pt ca quinoa este acoperita de saponine cu un gust cumplit de amar, daca le clatiti bine (eu le-am pus intr-o strecuratoare cu ochiuri minuscule si-am tinut-o sub jetul de apa fierbinte) nu mai aveti urma de gust amar. Se poate gati in toate felurile in care gatiti orezul timpul de gatit insa e redus la jumatate.

Am fiert aseara 2 tipuri de quinoa, alba si rosie si concluzia este ca voi lega o prietenie trainica cu ambele soiuri :)

Am pus la fiert, sub taina capacului, un pahar de quinoa si 2 pahare de apa, In aproximativ 15 minute de fiert (15 minute de cand a inceput sa clocoteasca) puteti trage cratita deoparte si lasa quinoa acolo pt alte 5-10 minute, sub capac. Acum este gata de folosit ori o puteti lasa la frigider pt a 2-a zi.

Salata de astazi mi-a placut foarte mult.
Pe langa plusul mare pt incarcatura de fibre, vitamine, proteine, calciu pe care o aduce :) are un plus si pt gust. Este delicioasa!

Ingrediente
1 pahar de quinoa rosie fiarta dupa instructiunile de mai sus + 2 mango taiate cuburi+ 2 conserve de fasole boabe neagra + 1 ceapa rosie (sau o tulpina de praz) + un pumn de rosii cherry taiate in jumatate+ 1 castravete mare curatat de seminte de seminte si coaja si taiat cuburi + sare si piper dupa gust

- se amesteca toate intr-un bol mare



Vinegreta
50ml ulei de masline extra-virgin ori ulei din seminte de struguri+ 2 caise coapte + zeama de la o jumatate de lamaie (lima daca aveti) . Se fac toate piure cu blenderul manual.

- vinegreta se toarna peste ingredientele din castron si se incorporeaza amestecand delicat
- sare si piper dupa gust
- facultativ 1-2 frunzulite de menta tocate marunt
- seminte de floarea soarelui pt servit.

Voila c'est tout! :)
Musai s-o incercati! :)

10 comentarii:

Anonim spunea...

bine ca v-ati imprietenit ;)
muza

Andreea T spunea...

La catarama! Pup :)

alison spunea...

imi place mult quinoa,rar o gasesc aici...cred ca -i fantastica in combinatie cu fasolea!

Andreea T spunea...

Quinoa e buna si-n salate, si-n burgers (vegetarieni desigur :)) si ca desert, amestecata cu fructe. Imi place mult.

Zana Eficientei spunea...

in desert chiar am s-o incerc - mi s-a parut ca ar avea textura potivita. oare ce-ar fi daca as fierbe-o in lapte, ca pe orez?

Andreea T spunea...

Cred ca-i foarte bine. Quinoa o poti inlocui in oricare dintre felurile in care folosesti orez. Supe, ciorbe, pilaf, salate, desert nuami sa nu omiti faza premergatoare gatirii, inmuiatul 20-30 minute apoi clatitul cu apa fiarta, in mai multe ape.

yafa spunea...

Rezultatul este super, si mie imi place quinoa. Multam de idee, pupici

Andreea T spunea...

E faina reteta si racoroasa. Iese destul de multa. Te pup

Elena Toma spunea...

Trebuie sa incerc salata asta neaparat! Nu m-am indurat sa incerc quinoa pana acum, pentru ca informatiile nu erau verificate de cineva cunoscut. Multumesc pentru toate informatiile si detaliile privind prepararea.

Andreea T spunea...

La mestecat se aseamena oarecum cu textura grausorului. Pt mine a fost o surpriza tare placuta.

Trimiteți un comentariu