duminică, 3 octombrie 2010

Marinada pentru fripturi



Reteta de azi este foarte scurta.

Sosul de soia fragezeste carnea si in plus ii da o aroma si-o culoare deosebite. Il folosesc la carnea de porc, vita, pui si la peste.

Marinada pentru 3 bucati de ceafa de porc, ori 6 pulpe de pui: 100-150ml sos de soia, piper proaspat macinat, usturoi tocat, coriandru seminte (facultativ).

Se pune carnea intr-un recipient si se acopera cu marinada, se completeaza cu apa in asa fel incat carnea sa stea in lichid.
Se lasa peste noapte la frigider. Daca aveti mai multa carne si cantitatea de sos de soia trebuie marita.

Voi ce marinade folositi? :)



2 comentarii:

geta spunea...

si eu tot sos de soia folosesc...la gratare imi place sa marinez carnea de porc in lapte,usturoi zdrobit,sare si piper...mai folosesc si sos dulce acrisor,si sos worcheshire,in functie de inspiratie...

Andreea spunea...

Merci Geta :) uite cu lapte n-am incercat.
Am marinat carnea de pui in iaurt cu usturoi si condimente insa tot la sosul de soia am revenit.

Trimiteți un comentariu