sâmbătă, 18 iulie 2009

Sarmale in foi de vita



- carne tocata de vita , orez atat cat sa-l zarim in amestecul de carne, ceapa tocata, sare, piper si un truc fainut pt tocaturile pt sarmale de orice fel, puneti si niste sos de rosii, iese compozitia ceva mai molcelusa. Am mancat si sarmale foarte seci. Desigur exista varianta adaugarii grasimii insa eu as evita-o.
- hai sa pun si ceva cantitati: 500g carne tocata, o cescuta de orez spalat, 1 ceapa potrivita, 1 lingurita de sare si cam jumate de piper, 3-4 linguri de sos de rosii
- eu pun marar proaspat pe fundul cratitei, apoi asez roata sarmalutele
- se acopera cu apa si se fierb la foc domol aprox 2 ore
- spre sfarsit se adauga bors, apoi pt ultimele clocote vreo 2-3 frunze de leustean verde pt o aroma absolut speciala
- se servesc cu iaurt

4 comentarii:

Zazuza spunea...

na, ca acuma salivez asa, de dimineata :)). sarmalutele astea sunt printre favoritele mele!

Carmen spunea...

Minunat,chiar vroiam sa le fac si eu ,dar daca sint gata facute,ma servesc de la tine!
Te pup!Duminnica frumoasa!

Andreea spunea...

Zazuza, data viitoare pun un stegulet rosu cu ''atentie!'' :))

Andreea spunea...

Carmen am foarte multe retete scrise in peste 3 ani pe forumuri si acum le aduc si aici incetisor. Le-am gasit aseara si le-am adus, ba mi-am dat si raspuns la '' oare ce sa mai gatesc?'' :)

O saptamana frumoasa iti doresc (speram fara ploaie)

Trimiteți un comentariu