miercuri, 7 octombrie 2009

Burek cu carne



Ideea o am de pe blogul Laurei Sava careia-i multumesc frumos.
Am adaptat-o putin :)

- cca 800g carne de vita tocata
- 2 cepe mijlocii tocate
- 1-2 catei de usturoi maruntiti
- sare, piper, boia (eu pus pasta de gogosari )
- cateva linguri ulei
- 1 lingura de gris

Uleiul se pune in cratita adaugam ceapa si-o calim putin, apoi usturoiul pt alte 2 minute, adaugam si carnea si amestecand din cand in cand (adaugand si stropi de apa daca e nevoie, sa nu se arda) lasam pe foc aproximativ 10-15 minute.
Condimentam, tragem de pe foc, adaugam lingura de gris si lasam sa se raceasca binisor. Deci nu trebuie sa fie 100% gatita pt ca merge si la cuptor.


- 3/4 pachet de foi de placinta
- 150ml apa carbogazoasa
- 100ml smantana
- 2 oua


Ungem o forma (a mea a fost de 23x33cm) cu putin ulei, asternem 3-4 foi de placinta (nu le ungem cu ulei pe fiecare) si o ungem pe ultima cu putin ulei si punem 1/4 din compozitia cu carne, iar 3-4 foi iarn carne. Terminam cu foi de placinta, taiem in patrate sau romburi, turnam amestecul din smantana, apa minerala si ou si dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos. O lasam putin sa se raceasca si-o taiem din nou pe urmele taieturilor deja facute.

Se potriveste si cu ceva acru. E excelenta!


2 comentarii:

Oana spunea...

delicios!

Anonim spunea...

Am facut si eu Burek, preferatele mele sunt cu branza dulce (o nebunie de bunatate) si cel cu branza usor sarata. Am gasit retetele pe cuinabanateana. Ti le recomand calduros. Si cel cu carne e bun, nu zic nu.:) Ana

Trimiteți un comentariu