vineri, 16 octombrie 2009

Pancakes


Reteta am gasit-o acum mai bine de 1 an si nu-mi mai amintesc de pe ce blog minunat o am. Cert este ca a avut succes in familia mea si-s extrem de usor de facut. Noi le servim cu fructe proaspete si putin sirop de artar.

Au o consistenta atat de faina incat zilele trecute am facut si-un pseudo-Dobos cu ele. La crema si la caramel n-am trisat si rezultatul a fost cat se poate de multumitor desi, ca sa fiu onesta :) nimic nu inlocuieste un tort Dobos facut a la carte :)

200 gr faina; 250ml lapte; 2 oua; 1,5 lingurita rasa de praf de copt; 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu; putina sare, 3 linguri zahar; zahar vanilat/alte arome care va plac; 3 linguri de ulei

- albusurile se separa si se bat spuma, le lasam deoparte
- faina cu praful de copt si bicarbonatul se amesteca intr-un bol, adaugam galbenusurile, apoi laptele amestecand incontinuu, aromele, uleiul
- la sfarsit adaugam albusurile si amestecam usurel pana obtinem o compozitie ca o smantana groasa, dar care curge totusi (chiar daca cu greu)


Cum prajim?
- se unge foarte putin cu ulei/unt o tigaie din teflon, figura valabila doar pt prima clatita altfel le coaceti direct pe tigaia uscata
- eu am pus coca in masura de 1L cu care am turnat mai usor in tigaie
- turnati in mijlocul tigaii si cu o spatula aplatizati gramajoara de coca dandu-i forma rotunda
- se coace la foc mediu pana se rumeneste frumos
- se servesc cu sirop de artar, miere, fructe etc
- daca nu se indulcesc, se pot servi langa omleta, bacon prajit samd

Un comentariu:

Ottis spunea...

E foarte gustos, o să încerc și pe rețeta asta!
Felicitări pentru blog, sunt rețete foarte bune!

Trimiteți un comentariu