miercuri, 16 decembrie 2009
Apflelkrapfen
Sau gogosi cu mere :)
Ingrediente:
500g faina
20g drojdie proaspata
1 lingura de malt sau miere
180-200ml lapte
80- g zahar
un varf cutit sare
4 galbenusuri
80 g unt moale
2 linguri rom
coaja rasa de lamaie
3 mere curatate de coaja, taiate in bucatele mici si stropite cu putina zeama de lamaie
ulei pt prajit
zahar pudra vanilat
- se dizolva drojdia in lapte caldut, apoi adaugam maltul/mierea si 150g faina
- cand plamadeala a crescut frumos o amestecam cu restul de ingrediente pana obtinem o coca elastica pe care o lasam la dospit pana-si dubleaza volumul
- se intinde o foaie dreptunghiulara de 1cm grosime
- se presara cubulete de mere, pudrate in prelabil cu faina (cam o lingura) si se ruleaza aluatul
- se taie felii de 1,5 cm grosime si se lasa la dospit pt alte 40 de minute
- Taina: ciupiti putin capatul exterior al melcului in asa fel incat sa-l ''lipiti'' de restul de coca, sa nu se desfaca la prajit
- se prajesc in mult ulei, temperetura medie sa nu se arda, se scot pe hartie absorbanta
- se pudreaza cu zahar vanilat si daca va place puteti adauga si scortisoara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
DACA ITI FACE PLACERE , TI-AM OFERIT UN PREMIU LA MINE PE BLOG!
Sarbatori fericite alaturi de familie!
Just me, intotdeauna imi fac placere premiile primite. Apreciez foarte mult gandul bun si-ti multumesc frumos. Sarbatori fericite.
Multumesc frumos Marcela :)
Craciun fericit si-un an nou fabulos va doresc.
Hallo Andreea!
Am intrat sa-ti las citeva cuvinte de multumire, pentru aceasta reteta
"MINUNATA"!
Titlul l-am mai intilnit, dar nu cu asa poze apetisante.
De aceea un "MULTUMESC CALDUROS" , mai ales din partea baietilor mei.
Le-au placut f.mult!
O seara placuta in continuare si o saptamina plina de succese iti doresc!
Cu prietenie
Laura S.
Servus Laura, ma bucur mult ca v-a placut. Satisfactia cea mai mare mi-o da increderea pe care mi-o acorda cei care incearca retetele postate aici :)
Draga mea, spune-mi te rog, cumva gogoselele astea merg facute si la cuptor? Desi arata super ale tale, ma gandesc ca ar fi bune si intr-o variata un pic mai light. Pup si saru'mana pentru reteta! Abia acum am descoperit-o!
La cuptor nu le-am incercat, insa cred ca-s excelente, in fond e aluat dospit. Daca le incerci la cuptor sa-mi spui cum au fost. Te pup. W-end fain!
Trimiteți un comentariu