miercuri, 30 decembrie 2009
La gougère
Un aperitiv nascut in regiunea franceza Bourgogne. Este de fapt un aluat de eclere la care se adauga cascaval gruyère. Forma poate fi desigur cea cu care ne-am obisnuit, choux-urile sau pt a pastra forma originalului, punem aluatul in tava in forma de coroana.
Retete de aluat oparit sint foarte multe, eu insa am o reteta imbatabila si ca atare i-am ramas fidela.
Ingredientele:
250ml apa; 100g de unt; 150g faina: 4 oua; un vf lingurita de sare: 200g cascaval gruyère dat pe razatoarea mare si impartit in 2 parti egale (sau emmenthal daca nu aveti gruyere)
Modul de preparare il gasiti aici cu diferenta ca dupa ce ati terminat de adaugat ouale in aluat adaugati si 100g cascaval.
O tava patrata se acopera cu hartie de pergament, se traseaza un cerc cu diametrul de o palma (pe verticala) si pe marginile lui se aseaza cu lingura, aluatul de mai sus.
Se presara coroana cu restul de cascaval si se da tava la cuptorul incins in prealabil la 200C. Dupa 20-25 de minute diminuati putin temperatura (cca 180C) si coaceti pana se rumeneste frumos coroana (alte aproximativ 35 minute ). NU deschideti usa cuptorului pana nu sint gata.
Se serveste cu un pahar de vin rosu ori cu o salata de cruditati sau imbogatim un platou cu aperitive :)
Sectiuni
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
genial de simplu! multam. si la multi ani!
:)
La multi ani Zazuza, sa ne vedem bucuroase si-n anul care vine.
La multi ani!
Un An Nou fericit si plin de realizari pe toate planurile!
La multi ani Mihaela!
Un 2010 minunat iti doresc!
Te pup
Trimiteți un comentariu