duminică, 30 mai 2010

Quinoa lecsó


A 3-a incercare cu quinoa si trec la altceva :))
Mi-a placut mult combinatia si era musai s-o povestesc.


1 ceapa mare taiata julien
3-4 ardei rosii taiati fasii
1 pahar de quinoa alba + 1/2 pahar quinoa rosie
(pregatita pt gatit cum am detaliat aici- foarte important!)
3 pahare supa de pui
sare si piper dupa gust
ulei din samburi de struguri pt prajit

Quinoa se prajeste in ulei, pt 3-4 minute, amestecand des. Se scoate pe-o farfurie pana calim legumele. Se pune ceapa la prajit in putin ulei, se presara cu sare, o calim 3-4 minute, adaugam ardeii pentru alte 5-6 minute. apoi adaugam quinoa si amestecam .
Punem si supa si lasam sa fiarba sub capac pana quinoa e fiarta.
Dureaza aproximativ 20 de minute. Simplu si surprinzator de bun.

Lecso este o tocana de legume de origine ungureasca, are si rosii in original si paprica, le puteti adauga desigur si in reteta de azi. :)

5 comentarii:

yafa spunea...

Ceva de genul fac si eu insa cu ebly. Sigur trebuie sa fie bunut si asa. Pupicei

Momo spunea...

sigur as minca asa ceva,mi-ar place mult!

Andreea spunea...

Yafa, a trebuit sa caut cu google ebly :))
Felul e tare fain, legumele ii dau o aroma tare placuta. Te pup

Alison, reteta are nota 10 de la mine. Vacanta placuta in continuare :)

Anonim spunea...

Buna, Andreea. La Costco este Quinoa foarte buna calitativ. E prespalata, se gateste foarte usor (o compar cu alte marci de quinoa), are un pret foarte bun, punga fiind mare. Ti-o recomand, daca cumva gasesti acolo, la tine. Imi place sa fac quinoa pilaf, reteta de pe punga, dar daca respecti proportia quinoa-apa sigur merg si alte combinatii de quinoa cu legume diverse. Ana

Andreea spunea...

Merci Ana, o sa fiu atenta desi noi, in Canada, suntem mai in slow-mo cand vine vorba de noutati din cate vad. :))
Eu ma bucuram acum cateva luni c-am gasit fleur de sel si cacao excpetionala.

Trimiteți un comentariu