vineri, 3 iulie 2009

Gogosi



20 g drojdie proaspata ( sau 1,7 lingurite de drojdie uscata pt paine, nu din aceea instant, deci o lingurita plina si una aproape plina) se dizolva in putin lapte caldut (50ml) si o lingura cu varf de zahar si se lasa la dospit vreo 10 minute
500g faina se cern, se amesteca cu 1/2 lingurita de sare, se adauga 3 galbenusuri , drojdia dospita, 2 plicuri de zahar vanilat si inca 150-200ml lapte (depinde de faina deci incepeti cu 150ml) si se amesteca bine. La sfarsit adaugam 60g de unt topit si amestecam pana obtinem o coca elastica pe care o lasam la dospit aprox 45 de minute
Se intinde o foaie de un deget-un deget jumate grosime, cu o forma rotunda cu diametrul de 6 cm se taie din aluat (nu le faceti mai mari!). Ce ramane, se reframanta se intinde si se taie la fel pana terminam toata coca. Se lasa la crescut 20-30 minute. Inainte de a le praji in baie de ulei incins, cu degetul sau cu coada vreunul facalet mai gros, facem o adancitura in mijlocul cercului fara insa a trece pe partea cealalta.




Se prajesc pana se rumenesc frumos, focul spre mijlociu mic. Se pudreaza cu zahar pudra si se umplu (adancitura) cu gem de caise, zmeura, fragi etc
Sint cele mai bune gogosi mancate pana acum :)





2 comentarii:

Carmen spunea...

Minunati!De o mie de ori mai buni ca doughnuts!
Te pup!

Andreea spunea...

:) Nici nu se compara, asa-i!

te pup si eu

Trimiteți un comentariu