miercuri, 12 august 2009

Molten lava cu sos de zmeura


Se numeste asa pt ca interiorul trebuie sa ramana moale dupa coacere. Este o reteta foarte simpla si rapida.

Avem nevoie de
- 200g ciocolata(amara); 100g unt moale; 3 oua; 1/4 cup de zahar si 1/4 de faina
(1/4 cup=32 g)
- 6 cupe mici pt muffine, diametrul de 7 cm, din silicon
- 200g zmeura + 1 lingura de zahar (facultativ)

Se topeste ciocolata in bain marie, se adauga untul amestecand incontinuu pana se formeaza o compozitie lucioasa si compacta, se adauga zaharul, apoi rand pe rand ouale si la final, faina, amestecand viguros pana se uniformizeaza amestecul.

Turnam in forme si dam la cuptorul incins in prealabil le temepratura medie (350f) pt aproximativ 8 minute.

In timp ce prajitura e-n cuptor preparam sosul de zmeura. Cum? Intr-o craticioara, dam fructele in cateva clocote, atat cat sa capete un aspect de sos si in functie de ce tip de ciocolata ati folosit il puteti indulci sau il puteti lasa mai acrisor. Pentru un aspect mai fin, puteti da 2-3 ture cu blenderul manual prin sos :) si gata.

Prajitura, de-acum coapta exact cat trebuie, se serveste cu sosul acrisor si aromat.
Un desert excelent!

Variatie: in loc de sosul de zmeura puteti servi prajitura calda langa o cupa de inghetata de vanilie.

Taina: de data asta am pus 100g ciocolata amaruie si 100g ciocolata cu lapte.

Un comentariu:

Casandra M spunea...

cate minute se la sa la cuptor? si la ce temperatura?

Trimiteți un comentariu