joi, 8 octombrie 2009
Inele din foietaj
Azi s-a facut anul de cand am pasit in blogosfera si ca de multe alte ori, am realizat, inca odata, cat de incredibil de repede zboara timpul .... si-i toamna iar :)
Ideea retetei de mai jos o am de la o prietena virtuala de lunga data al carei blog Soapte culinare ramane sa-l descoperiti.
Neavand ingredientele din reteta din care m-am inspirat, am folosit ce-am gasit in casa.
400g aluat de foietaj
4 linguri ciocolata Nutella
zahar pudra
Se intinde jumatate din aluat intr-o foaie subtire, de forma dreptunghiulara si se unge, uniform, cu ciocolata. A 2-a foaie, intinsa de aceeasi dimensiune cu precedenta, se asterne peste surata ei cu ciocolata si se mai aplatizeaza putin cu succitorul.
Se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, se rasucesc in spirala si se unesc capetele apasand bine pe ele, pentru a forma si mentine un inel.
Se coc la cuptorul incins in prealabil la 2-220C (410F) pana se rumenesc.
Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc.
Excelente!
Umpluturile se pot varia in functie de imaginatie :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Very delicious and tasty dessert. Compliments! :)
Bine te-am gasit Andreea ! Arata minunat inelele, foarte buna ideea ;)
Hi Maria, thank you. It's easy to make and truly delicious.
Servus Ala, bine ai venit. :)
Trimiteți un comentariu