miercuri, 24 martie 2010

Banana, avocado, chocolate bread


Avand o banana batranica si-un avocado (pe langa alti doi) numai bun de folosit am cautat o reteta care sa le combine si-am gasit ceva care a trebuit modificat si desi la prima degustare n-am fost incantata, a 2-a zi dimineata langa cafea, cum, necum pare-se ca aromele s-au imprietenit in linistea noptii si-au lasat pe masa o prajiturica delicioasa.
Nu prea dulce, aromata, ciocolatoasa, perfecta langa cafea.

La genul acesta de dulce ingredientele uscate se combina intr-un castron, cele umede in altul si la final se amesteca totul si se aseaza in forma.
Atentie, in reteta e astazi, compozitia e oarecum indaratnica la asezat in tava insa cu putina rabdare reusiti, daca totusi nu si nu (depinde de ingredientele pe care le folositi), as adauga cateva linguri de lapte in compozitie. Categoric n-o sa-i dauneze

Cuptorul se incinge la 375F.

Castronul 1.
- 100g migdale macinate+ 100g faina integrala+ 50g faina alba+100g zahar brun+ 100g zahar alb + 75g cacao+ 75-100g nuci tocate grosier+ 1lingurita bicarbonat + 1 lingurita praf de copt

Castronul 2.
- 2 oua si o banana + un avocado facute piure + 100ml ulei/unt topit+ esenta de vanilie/rom

Se asterne cu hartie de pergament o tava de 20x30cm, se intinde ( oarecum accidentat :) ) compozitia si se da la cuptor pana proba scobitorii e trecuta cu brio.
Aproximativ 20 minute la 375F, alte 10 la 350F. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra vanilat (imi place sa-l fac in rasnita de cafea).

4 comentarii:

Miha spunea...

Pastrez ideea pentru cand voi mai avea banane ...batraioare. :)) Mi-a placut termenul asta pe care l-ai folosit!

Pup!

Andreea spunea...

Putem aplica ''gaina batrana face ciorba buna'' si la banane+ prajituri LOL :))

yafa spunea...

arata tare ciocolatoasa, m-ai intrigat cu amestecul banana avocado...

Andreea spunea...

Avocado sporeste gustul bananei, asa mi s-a parut a 2-a zi. Altfel si pt mine e o premiera :)

Trimiteți un comentariu