marți, 23 martie 2010

Grilled cheese


Un sandwich banal, care insa place mult copiilor si ce fericire ca-i gata in maxim 10 minute, cu tot cu scosul ingredientelor de pe unde le tinem. :))

Am folosit painea aceea spongioasa (dupa care eu personal nu ma dau in vant insa pt toast e ok) dar puteti folosi si-o paine obisnuita, coapta pe vatra. Felia sa fie ceva mai subtire totusi.
Ne mai trebuiesc cateva felii din cascavalul preferat (eu am folosit swiss de data aceasta) si o bucatica de unt pt a unge tigaia teflonata in care vom lucra.

Se incinge tigaia la foc moderat, se trece cu o bucatica de unt pe suprafata ei pt a-i da o ''patina'' putin unsuroasa :) se pun feliile de paine (2 au incaput de-odata) peste ele, cele 2 felii de cascaval si iarasi felia de paine. Cu ajutorul unei spatule apasam putin suprafata sandwich-ului pt a-l aplatiza, dar mai ales pt a ajuta caldura sa treaca mai frumos prin felia de paine. Se intoarce pe partea cealalta la fiecare minut jumate, la fel, apasand cu spatula pana felia e rumenita frumos si cascavalul din interior topit.

La sandwich puteti adauga si alte ingrediente, insa nu in strat foarte gros, de exemplu, niste legume coapte (ardei, vinete etc) nu-i dauneaza cu nimic :) sau il puteti servi langa o supa crema de legume ori alaturi de cruditatile preferate.

3 comentarii:

Bucatareasa Incepatoare spunea...

super idee! Bravos!

Laura spunea...

o varianta:

http://foodwishes.blogspot.com/2010/05/inside-out-grilled-cheese-sandwich.html

Andreea spunea...

Merci fain Laura :)

Trimiteți un comentariu