luni, 22 noiembrie 2010

Halibut veracruz



Halibutul a fost o premiera pentru noi. Carne alba, nici urma de oase (yupiii pt parinti) o textura ferma, mirosul mult mai puternic decat gustul propriu-zis :)
Pe scurt, foarte bun.

*3 fileuri de halibut
*1 ceapa alba, medie, tocata marunt
*3 catei de usturoi tocati marunt
*4-5 rosii taiate in cuburi
*1 ardei jalapeno (am pus unul rosu dulce, taiat in fasii)
*1 pahar de vin alb, sec
*2 linguri de unt
*1/2 pahar de masline negre, tocate rondele
*2 avocado
*suc de la 1-2 lime
*3 linguri de ulei vegetal (am pus de samburi de struguri)
*frunze de cilantro (coriandru) verde
*sare si piper dupa gust

- pe foc mediu, se încălzeşte uleiul într-o tigaie incapatoare
- se adauga ceapa si se prajeste pt 3-4 minute
- se adauga si usturoiul pt alte 2 minute
- urmeaza rosiile, ardeiul (iute daca aveti/daca va place)
- se tine pe foc pana scade lichdiul si ceapa e gatita
- in timp ce sosul se fierbe, se pune untul intr-o alta tigaie, tot pe foc mediu
- se sareaza pestele si se pune la prajit
*la pasul acesta puteti praji cap-coada fileul in tigaie, ori 2 minute pe-o parte, 2 pe cealalta apoi la cuptor pentru aproximativ
- se trage sosul de pe foc si se adauga maslinele si eventual 2 linguri din uleiul de masline in care au stat maslinele

Pentru a servi, se imparte sosul in parti egale, va fi primul strat. Urmeaza pestele caramalizat usor. Se pune 3-4 felii de avocado, pe fiecare file de peste, se stropesc cu suc de lime si se presara cu coriandru verde.

Ca garnitura am adaugat si niste frunze de sfecla (swisschard)



- se spala, se curata de codita alba,
- se calesc in 3 linguri de ulei aromat cu 2 catei de usturoi tocati marunt.
- frunzele se tin pe foc, amestecand des, pana se inmoaie.
Sunt excelente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu