duminică, 2 august 2009

''Stangluri'' cu crema de ciocolata


Reteta e preluata de la Carmen si-i multumesc pt ea.
(seamana oarecum cu tortul Eszterhazy :) )

Blat:
- 10 albusuri, 250g zahar pudra, 250g nuca macinata, 1-2 linguri zeama de lamaie, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat.
albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pudra, cel vanilat, sarea si zeama de lamaie. Nuca se incorporeaza amestecand foarte incet.
Prajitura originala avea 4 foi eu am facut 3 si e suficient si asa. Pe o tava de latimea cuptorului, acoperita cu hartie de pergament si unsa cu putin unt intindem uniform compozitia si dam la cuptorul incins la foc destul de mic, cam 250-300F, pana se usuca coca.
Se taie apoi 3 dreptunghiuri si se pun la racit pe gratar

Crema:
- 8-10- galbenusuri, 150g zahar, 4 linguri cacao, putina esenta de rom (daca va place) sau amaretti + 200-250g unt la temperatura camerei
Pregatim bain marie si punem la fiert galbenusurile frecate cu zahar si cacao (eu amestec zaharul cu cacao, intai apoi adaug galbenusurile), cand e aproape ingrosata adaugam esenta si mai lasam pana obtinem o consistenta groasa. Cand s-a racit complet, o adaugam incetisor peste unt si amestecam pana obtinem o crema fina.

Asamblam prajitura foaie-crema-foaie-crema-foaie.
Daca vreti mai mult aspect final puteti face si o glazura de ciocolata, insa nu e necesara dupa parerea mea. E perfecta asa cum e! Se poate manca imediat, iar dupa 2 ore e de vis.

Taina: Ca s-o tai mai usor, am pus-o 20-30 minute la congelator.

2 comentarii:

Carmen spunea...

Ma bucur ca ti-a placut!Arata super!
Te pup!

Andreea spunea...

Foarte multumesc pt reteta!
A disparut ingrijorator de repede :)
Te pup si eu.

Trimiteți un comentariu