O alta poza vintage :) si-o mica (ma straduiesc, promit) prezentare.
Tofu-ul se obtine printr-un procedeu asemanator cu cel al prepararii branzei. Trebuie aproximativ o ora pt a transforma soia in bucati de tofu.
Tipuri de tofu:
1. Extra-ferm- tofu presat o perioada mai indelungata, contine mai putina apa si este ca atare suficient de ferm pt a fi taiat in cuburi sau felii. O bucata de tofu semi-decolngelata se poate da pe razatoare fara probleme
2. Ferm- tofu cel mai des intalnit, poate fi taiat in cuburi sau felii si la fel de bine poate substitui tofu-ul moale prin adaugarea de apa pana la obtinerea consistentei dorite
Mai exista cateva tipuri de tofu mai putin comune pe piata si anume:
4. Tofu afumat- este un tofu obisnuit pus la afumat pt a-i da gust de aliment preparat pe gratar. Are o textura ferma si spongioasa si este acoperit de o frumoasa crusta maronie. Se consuma in salate, sandwichuri, umpluturi, taiat sub forma de batoane servit cu un sos sau facut pe gratar, fript sau sotat
5. Tofu marinat- tofu-ul ordinar pt a avea o savoare deosebita trebuie marinat. Exista si varianta gata marinata cu diverse arome. Se foloseste in salate stil asiatic, fript etc
6. Tofu prajit- cunoscut sub numele de touhu goreng, acest produs din singapore este de gasit in magazinele asiatice. Se poate servi cu un sos de soia sau cu ardei sau diverse feluri cu orez sau paste.
7. Pudra de tofu - se transforma in tipurile de mai sus adaugand apa.
Ingredientele:
200g tofu afumat taiat cuburi + 2 linguri ulei de masline+ 1 dovlecel taiat rondele sau pe lung + 2 paini pita + 4 linguri de hummus + 2 rosii mari taiate in felii groase (sferturi)+ 12 masline fara samburi 1 ceapa (de apa) taiata rondele+ 150g telemea taiata cuburi + 100g salata roquette (arugula)
2. dovlecelul se prajeste 5 minute, pana se rumeneste frumos
3. ungeti pita cu humus, presarati in ordinea dorita frunzele de salata, tofu-ul, dovlecelul, sferturile de rosii, maslinele, ceapa si feta.4. rulati pita si pofta buna!
2 comentarii:
O reteta de tinut minte!
Nu-s mare fan tofu insa in combinatia asta se potriveste la marele fix :)
Trimiteți un comentariu